«Taksometru sesijas» piedāvā: Skutelis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Iedvesmojoties no vairākām ārvalstu mūzikas mīļu iniciatīvām – «Black Cab Sessions» Lielbritānijā, Vensāna Mūna (Vincent Moon) «La Blogoteque» ekskursijām pilsētvidē un citām, arī Rīgā sākušās «Taksometru sesijas» jeb izbraucieni ar pilsētas taksometru un muzicēšana vienlaikus. Šonedēļ taksometrā kāpa pašmāju hiphopa mākslinieks Skutelis. Līdz ar to noslēgusies Taksometru sesiju pirmā sezona, iemūžinot 11 mūziķu epizodes.

«Parasti taksometrs ir mans transportlīdzeklis starp to vietu, kurā vairs negribu uzturēties, un mājām. Un parasti tas ir naktīs, kad dziesmas ir nodziedātas. "Taksometru sesijas" ir mana pirmā pieredze izmantot braucošu mašīnu kā skatuvi. Filmēts dienas laikā, Rīgā, Teikā, vienā piegājienā, vienkārši un dabīgi. Šķiet, "Taksometru sesijas" burvība ir tajā, ka nekas netiek pārfilmēts vai pieslīpēts līdz kādam "labākajam variantam"; viss tiek iemūžināts tā, kā tas ir, un kā mākslinieks jūtas konkrētajā laikā un vietā. Man šis brauciens bija interesants, it īpaši tāpēc, ka pirmo reizi izpildīju dziesmu, braucot pa tām pilsētas ielām, kurās šo dziesmu sarakstīju. Paldies "Taksometru sesijai" par šo iespēju." komentē Skutelis.

Video - Emīls Skrīvelis.

Taksometru sesijas

«Taksometru sesijas» skatāmas video vietnēs «Vimeo» un «Youtube».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu