Svētdienas rītā neliels sals, daudzviet skaidrs laiks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas rītā gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā ir -2..-6 grādi, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Saskaņā ar LVC datiem zemākā gaisa temperatūra ir Daugavpils apkaimē, kur gaiss vietām atdzisis līdz -6..-7 grādiem, savukārt LVĢMC novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra plkst.8 bija Jelgavas meteoroloģiskajā stacijā, kur termometrs rādīja -6,2 grādus.

Piecu grādu sals fiksēts daudzviet valstī, tostarp Daugavpilī, Rēzeknē, Saldū un Talsos. Siltāks laiks ir piekrastē - dažviet Kurzemes piekrastē -1 grāds, bet Vidzemes piekrastē 0..+2 grādi.

Debesis ir daļēji mākoņainas, daudzviet - īpaši Zemgalē - mākoņu nav. Vietām Vidzemē snieg, šaura nokrišņu josla no Rīgas jūras līča stiepjas uz austrumiem. Visā valstī pūš lēns vējš.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra -2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -0,5 grādiem Alūksnē līdz +4 grādiem Pāvilostā.

Ar neparasti siltu laiku 2012.gads sācies Lielbritānijā, Francijā, Beniluksa valstīs un Vācijā. Agrā rītā Briselē, Londonā un Parīzē bija +12 grādu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu