TVNET gada dīvaiņu un dīvainību Top10

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET kolāža

Atskatoties uz aizvadīto gadu, TVNET nenoteiktā secībā piedāvā savu versiju par desmit interesantiem notikumiem un personībām, kas pārsteidza, lika pasmaidīt vai izbrīnā raukt uzaci.

Latviešu viesstrādnieks repo britu talantu šovā

No šā gada Gatis Kandis britiem vairs nebūs viesstrādnieks no kādas mazas valstiņas Austrumeiropā. Viņš būs viesstrādnieks no kādas mazas valstiņas Austrumeiropā, kas piedalījies «Britain's Got Talent» šovā! Londonā mītošā latvieša repa priekšnesums lielas žūrijas simpātijas neizpelnījās, tomēr jaunais komiķis par sevi lika runāt. Īpaši jau nežēlīgajā interneta vidē, kur latvietis latvietim latvietis.

Medvedeva «pūstošā kapitālisma» deja

Lai arī cik pretējas ideoloģijas pārstāvētu ASV un Krievija, tas prezidentam Dmitrijam Medvedevam šogad kādā ballītē (visticamāk, ne skaidrā prātā) nav traucējis uzdejot pie krievu meiteņu grupas «Kombinacija» dziesmas ar ironisko nosaukumu «American Boy». Lūk, kas par kombināciju.

Streipu atlaiž par lietu saukšanu īstajos vārdos

Šoreiz jocīgs nav pats Kārļa Streipa raidījumā «Skats no malas» veltītais izteiciens ZZS politiķiem par kalpošanu savam «suteneram» Aivaram Lembergam. Par dīvainu jāuzskata LTV šefa Edgara Kota lēmums atlaist pieredzējušo žurnālistu, kurš nekad nav baidījies publiski pateikt to, ko pie sevis domā daudzi.

Antiglobālista skrējiens pretī... bēdīgai slavai

Vērīgākie šo vīru būs pamanījuši sižetos un fotogrāfijās no protesta akcijām pie valdības ēkām vai prezidenta pils. Tomēr līdz viņa uzvaras dejai un cietajam piezemējumam podestos LTV priekšvēlēšanu debašu laikā vien retais zināja, ka Dainim Grabovskim ir konkrēti plāni, lai mainītu Latvijā pastāvošo iekārtu. Iespējams, «Tautas kontroles» deputāta kandidāta idejas nemaz nebija zemē metamas... Bet. Cilvēkam, kurš grasās iet politikā, savu sašutumu par vārda nedošanu viņam (LTV uzstāties aicināja reālākās pretendējošās partijas) pieklātos paust ar krietni mazāku agresijas devu.

Plankings, ovlings... kotings???

Šogad dzimušas arī vairākas jaunas kustības, kas ar sociālo mediju starpniecību izplatījušās pa visu pasauli, radot atskaņas arī Latvijā. Vēl vasarā konkursa «Jaunais vilnis» dalībnieki, grupa «PeR» ar Intara Busuļa piedalīšanos mēģināja sekot pasaules trendam un nodarbojās ar plankingu, savukārt rudens pusē, ņemot vērā aktuālos notikumus (skatīt augstāk) un portālā TVNET publicēto LTV ģenerāldirektora Edgara Kota fotogrāfiju, radās jauna kustība – kotings.

Uz statujas guļošs plankingotājs, uz mājas tupošs pūčotājs un kotinga radītājs Edgars Kots
Uz statujas guļošs plankingotājs, uz mājas tupošs pūčotājs un kotinga radītājs Edgars Kots Foto: TVNET kolāža

Obamas bin Ladena episkā nāve

Steidzoties paziņot par ASV militāro operāciju Pakistānā maija sākumā, kuras laikā nogalināts starptautiskā teroristu tīkla «Al Qaeda» vadītājs Osama bin Ladens, ASV telekanāls «Fox News» pieļāva savu visu laiku episkāko (zinot ASV attieksmi pret terorismu) kļūdu, rakstot titros, ka «miris Obama bin Ladens», sajaucot viņa vārdu ar ASV prezidentu Obamu.

Traģikomēdija Čehovas «Vitjaz» izpildījumā

No viņiem vairs nebaidās, par viņiem smejas. Tā kāds krievu hokeja apskatnieks novērtējis Kontinentālās hokeja līgas kluba Čehovas «Vitjaz» spēles stilu, jo, spēlējot pret šo klubu, vairs nav maču, kurā būtu iztikts bez dūru vicināšanas. Skatītājiem kautiņi patīk līdz zināmai robežai, bet dzīšanās pakaļ savam pretspēlētājam pa visu laukumu, lai «iedotu galvā», trenera centieni ar nūju trāpīt pretinieku faniem izskatās jau pēc traģikomēdijas.

Bezpajumtnieks kļūst par superzvaigzni

Viens no gada aizkustinošākajiem stāstiem. Narkotiku atkarībā pieļauto kļūdu dēļ nodzīvojis uz ielas 20 gadus, Teds Viljamss, pateicoties nelielam «YouTube» sižetam, nedēļas laikā no skrandaina vīra kļuva par superzvaigzni. Iemesls – viņa gadu gaitā izkoptais samtainais baritons, kura dēļ Viljamsu iesauca par vīru ar zelta balsi. Nepagāja ne pāris dienas, un rindā cita pēc citas jau stāvēja reklāmas aģentūras, radiostacijas un citas kompānijas, kas vēlējās, lai viņu reklāmas, raidījumus ierunā un piesaka tieši zelta balss īpašnieks.

Latvijas vārds izskan Holivudā

Lai arī pašmāju aktieri līdz Holivudai vēl nav tikuši (režisors un aktrise, par ko tikko iedomājāties, neskaitās), Latvijas vārds ik pa laikam izskanējis šajā ASV popkultūras sfērā. Visbiežāk jaunajā kanāla NBC seriālā, kurā viens no varoņiem ir basketbolists, kas spēlējis Latvijā.

Fredijs Merkūrijs dzīvs?!

Leģendārais grupas «Queen» solists, komponists un rokmūzikas ikona Fredijs Merkūrijs jau gadus 20 atrodas labākos medību laukos. Vēloties atdzīvināt grupas dziesmas un, saprotams, nopelnīt arī kādu naudiņu šogad tika rīkots konkurss «Queen Extravaganza», kura mērķis bija atrast pienācīgus aizstājējus grupas dalībniekiem, lai dotos koncertturnejā. Šo lēmumu «Queen» kaislīgākie fani gan uztver skeptiski, jo pietuvoties pašam Fredijam & Co ir neiespējami, taču viens no konkursantiem, Marks Martels, savā izskatā un dziedājumā pārsteidzošā kārtā nav tālu no mūžībā aizgājušās rokzvaigznes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu