Miris The Stooges ģitārists Rons Ešitons (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar (6.janv.) savās mājās Anarborā atrasts miris leģendārās pankgrupas The Stooges ģitārists Rons Ešitons (Ron Asheton). Par nāves cēloni vēl netiek ziņots, taču visticamāk Ešitons miris no sirdstriekas.

Anarboras detektīvs Džims Stefensons (Jim Stephenson) atklājis, ka mūziķa līķis atrasts guļam dīvānā un visticamāk Ešitons miris jau pirms dažām dienām.

Ešitons bija The Stooges līdzdibinātājs kopā ar brāli Skotu Ešitonu, basģitāristu Deivu Aleksanderu un Igiju Popu.

Mūzikas žurnāls "The Rolling Stones" viņu ierindojis 29. vietā starp visu laiku izcilākajiem rokmūzikas ģitāristiem. Ešitons atbildīgs par tādu dziesmu ģitāru rifiem kā "No Fun", "Down On The Street" un "I Wanna Be Your Dog". Grupas trešajā albumā "Raw Power" (1973) viņš spēlēja basģitāru.

The Stooges atkalapvienojās 2003. gadā, un 2006. gada decembrī grupa ar Ešitonu viesojās arī Rīgā. Koncertā Rīgā muzicēja viss oriģinālais sešdesmito septiņdesmito gadu The Stooges sastāvs: Igijs Pops – vokāls, Rons Ešitons – ģitāra, Skots Eštons – bungas, Stīvs Makejs – saksofons, un vienīgi basģitāru nelaiķa Deiva Aleksandera vietā spēlēja Maiks Vots. 2007. gadā grupa izdeva albumu "The Weirdness".

Šorīt grupa izplatījusi paziņojumu:

"Mēs esam šokēti un satriekti par Rona nāvi. Viņš bija brīnišķīgs draugs, brālis, mūziķis - neaizstājams. Mums viņa pietrūks."

Igijs Pops piebildis: "Esmu šokēts. Viņš bija mans labākais draugs."

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu