Rokenrols ir dzīvs! «Guns N’ Roses» Tallinā

Krista Garanča
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Katarina Benzova

Pirmdienas, 16. jūlija, vakarā pirmo reizi pastāvēšanas laikā uz Tallinas Dziesmu svētku estrādes skatuves kāpa rokmūzikas ikonas – amerikāņu smagā roka grupa «Guns N’ Roses».

Viens no iemesliem, kāpēc grupas turneja ar nosaukumu «Not In This Lifetime Tour» ir īpaša, ir tāpēc, ka uz skatuves kāpa «Guns N' Roses» oriģinālā sastāva dalībnieki - Aksels Rouzs, Slešs un Dafs Makagans.

Kā jau sevis cienošu rokgrupu, arī «Guns N' Roses» savulaik piemeklējušas savstarpējās nesaskaņas. «GnR» līderis Aksels Rouzs reiz kādam žurnālistam uz jautājumu, vai grupu kādreiz izdosies redzēt uzstājoties pamatsastāvā, atbildēja ar vārdiem: «Not in this lifetime» (ne šajā dzīves laikā - lat.). Tomēr brīnumi notiek, naudiņa jāpelna (pērn «Not In This Lifetime» tūre ierindojās visu laiku pelnošāko turneju saraksta 4. vietā, iekasējot 480 900 000 ASV dolāru), un sapnis par grupas redzēšanu dzīvajā ir piepildījies.

Foto: Katarina Benzova

Grupas «pamatam» pievienojās taustiņinstrumentālists Dizijs Rīds, ģitārists Ričards Fortuss, bundzinieks Frenks Ferers un taustiņinstrumentāliste Melisa Rīza, tomēr vislielākās ovācijas izraisīja ģitārists Slešs, kurš komentārus neprasa - viņš tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem ģitāras virtuoziem. Un nu man ir skaidrs, kāpēc.

Kā informē organizatori, koncertu apmeklēja 60 tūkstoši cilvēku, tai skaitā ļoti daudz latviešu, kuri ceļu uz Tallinu sāka mērot jau pirmdienas rītā un atpakaļ nesteidzās vēl līdz nākamās dienas pēcpusdienai.

Publika bija visdažādākā – sākot ar tiem, kuri rokmūzikai pieiet ļoti nopietni, dzīvojot pēc principa sex, drugs and rock’n’roll (sekss, narkotikas un rokenrols - lat.), gan gados jauni cilvēki un bērni, kuri var tikai iztēloties, kādi bija īstas rokmūzikas koncerti astoņdesmito gadu beigās.

Koncerta laikā grupas komunikācija ar publiku bija visai skopa – Aksels Rouzs pēc ceturtās dziesmas izskanēšanas pateicās sanākušajiem ar vārdiem: «Paldies, ka piekāpāt!»

Neraugoties uz to, var tikai apbrīnot šo 60 gadus veco (patiesībā jauno) mūziķu spējas un jaudu, kuru viņi spēja dot klausītājiem 3,5 stundu «bliezienā». Jā, Rouzs vairs neizklausās kā agrāk, tomēr šis bija bija ļoti skaists piedzīvojums ikvienam, kurš neticēja, ka rokenrols ir dzīvs. Ir, un kā vēl!

Koncerta laikā izskanējušās dziesmas

It's So Easy
Mr. Brownstone
Chinese Democracy
Welcome to the Jungle
Double Talkin' Jive
Better
Estranged
Live and Let Die («Wings» cover)
Slither («Velvet Revolver» cover)
Rocket Queen
Shadow of Your Love
You Could Be Mine
Attitude («Misfits» cover)
This I Love
Civil War
Yesterdays
Coma
Speak Softly Love (Love Theme «The Godfather»)
Sweet Child O' Mine
Wichita Lineman (Jimmy Webb cover)
Used to Love Her
Don't Cry
Wish You Were Here («Pink Floyd» cover)
November Rain
Black Hole Sun («Soundgarden» cover)
Knockin' on Heaven's Door (Bob Dylan cover)
Nightrain

Encore:

Patience
Madagascar
The Seeker («The Who» cover)
Paradise City

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu