Kreditētājiem būs pieejama informācija no tiesu izpildītājiem par parādu piedziņas lietām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kreditēšanas pakalpojumu sniedzējiem un kredītinformācijas birojiem turpmāk būs pieejama informācija par parāda piedziņas lietām, kas nonākušas pie zvērinātiem tiesu izpildītājiem, paredz šodien Ministru kabinetā (MK) apstiprinātie grozījumi Izpildu lietu reģistra noteikumos.

Grozījumu anotācijā skaidrots, ka pakalpojums nodrošinās kreditēšanas pakalpojumu sniedzējiem un kredītinformācijas birojiem iespēju Izpildu lietu reģistra modulī - elektronisko izsoļu vietnē vai, izmantojot Izpildu lietu reģistra tīmekļa servisu, tiešsaistes režīmā pieprasīt un saņemt informāciju par personas Izpildu lietu reģistrā reģistrētajām izpildu lietām, piemēram, parādnieku, parāda apjomu, izpildu lietas reģistrācijas datumu, izpildu lietas tālāko virzību, izpildu lietu skaitu un zvērinātu tiesu izpildītāju, kurās šī persona reģistrēta kā parādnieks, lai, ievērojot Patērētāju tiesību aizsardzības likuma normas, izvērtētu patērētāja spēju atmaksāt kredītu.

Informāciju būs iespējams pieprasīt un saņemt ne tikai par fizisku personu, bet arī par juridisku personu.

Anotācijā skaidrots, ka šādi grozījumi nepieciešami, jo pērn pieņemtais Tiesu administrācijas cenrādis noteic, ka sākot ar šī gada 1.jūliju Tiesu administrācija sniedz šādu pakalpojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu