Nedēļas nogalē vietējais Eirovīzijas fināls (58)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nav šaubu, ka vietējais Eirovīzijas fināls ir ļoti nozīmīgs notikums, bet interesantāks pasākums ir gaidāms tepat Rīgā - pagājušā gada Eirovīzijas uzvarētāju Lordi šovs svētdienas vakarā 20.00.

Nedēļas nogalē Ventspilī notiekošajā Eirovīzijas nacionālajā finālā savu grāvēju "The Legends of Rock''n Roll" izpildīs Džonijs Salamanders un Meldra, bet koncertā nepiedalīsies dziesmas autors Roberts Velss. Ko nu darīsim?

Eirovīzijas dziesmu konkursa projekta vadītāja Iveta Lepeško žurnālistus informēja, ka Velss izšķirīgajā nacionālās atlases finālā nevarēs piedalīties koncerta Zviedrijā dēļ, kura norises datumu nebija iespējams mainīt.

Lepeško norādīja, ka Eirovīzija ar katru gadu kļūst arvien populārāka, par ko liecina nacionālo konkursu atlasei iesniegtie pieteikumi - šogad nacionālās atlases konkursam tika iesniegta 101 dziesma, kā arī tika ieviesti dažādi jaunumi, piemēram, šogad pirmo reizi Eirovīzijas fināla dalībnieki mākslas galerijā "Daugava" veidoja savas izpildītās dziesmas vizuālo versiju, kuras būs apskatāmas Ventspils Olimpiskajā centrā.

Konkursa režisors un inscenētājs Arvīds Babris informēja, ka Eirovīzijas nacionālais fināls Latvijas Televīzijas (LTV) 1. kanālā tiks demonstrēts divās daļās un tā sākums paredzēts 24. februārī plkst. 19.30.

Jau no plkst. 19.30 skatītāji varēs vērot konkursa pirmo daļu, kuru vadīs Estere Šēnberga un Kaspars Mauriņš, sniedzot ieskatu konkursa aizkulisēs - ielūkojoties dalībnieku ģērbtuvēs, iepazīstoties ar balsošanas nosacījumiem, konkursa viesiem un vadītājiem, kā arī parādot televīzijas skatītājiem konkursa finālistu darināto mākslas darbu izstādes atklāšanu.

Eirovīzijas otrā daļa sāksies plkst. 21.15. Konkursa intriģējošāko daļu vadīs Kristīne Virsnīte un Uģis Joksts, bet piedalīsies arī Kārlis Streips. Pirms Eirovīzijas finālistu uzstāšanās priekšnesumu sniegs vokālā grupa "Cosmos". Kamēr notiks balsošana un rezultātu apkopošana, uzstāsies gan ārvalstu, gan pašmāju mūziķi.

Šogad kā viesi Eirovīzijas nacionālās atlases finālā piedalīsies Polijas nacionālās atlases uzvarētāji "The Jet Set", turklāt televīzijas ekrānos būs iespēja novērtēt citu valstu uzvarētāju dziesmas un apsveikumus Latvijai.

LTV ģenerāldirektora vietnieks Edgars Kots žurnālistiem atzina, ka Eirovīzija ir projekts, kas latviešiem tapis par tradīciju. "Eirovīzija ir sacensība, ko var salīdzināt ar sacensībām sportā. Sporta sacensībās noteicošās ir individuālās vai komandas spēles, savukārt Eirovīzijā uzvarētāju nosaka skatītāji," sacīja Kots un aicināja aktīvi paust savas simpātijas telefonbalsojumā, lai Latviju godam varētu pārstāvēt Helsinkos.

Savukārt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs informēja, ka Eirovīzijas dziesmu konkurss Ventspilī notiek jau sesto gadu un Ventspils esot gatava nodrošināt vislabāko un viesmīlīgāko uzņemšanu gan konkursa dalībniekiem, gan viesiem.

Jau ziņots, ka Eirovīzijas nacionālās atlases finālā piedalīsies Intars Busulis ar dziesmu "Gonki", Jonny Salamander un Meldra ar dziesmu "The Legends of Rock''n Roll", grupa "Red Bee" ar dziesmu "Can''t Buy Good Lovin", dziedātāja "Lenii" ar dziesmu "Take off Your Mask", Gunārs Kalniņš un Jolanda Suvorova ar dziesmu "What a Love Can Do to Me", kā arī grupa "Re:public" ar dziesmu "Home", dziedātāja "Kesija" ar dziesmu "You Are Losing Me", apvienība "Bonaparti.LV" ar dziesmu "Questa Notte", "Klaidonis" un Linita ar dziesmu "My Vow To You" un Igeta Giķe ar dziesmu "Dundari dandari".

Komentāri (58)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu