Svētdien uzstāsies Eirovīzijas uzvarētāji "Lordi" (27)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau šosvētdien pēdējās Eirovīzijas uzvarētāji - somu grupa “Lordi” – pārsteigs rīdziniekus ar īstu tērpu, gaismu, pirotehnikas un mūzikas performanci, liekot pat šaubīgajiem ar izbrīnu baudīt grandiozo šovu.

Tikmēr šodien Somijas monsterroka pārstāvji sniedz savu pirmo koncertu Lietuvas galvaspilsētā, un tā priekšvakarā laikrakstam "Lietuvos rytas" izdevās mazliet aprunāties ar šā tik daudz aprunātā muzikālā kolektīva vienīgo sievišķo pusi Awu.

“Pirmkārt es vēlētos iedrošināt tos, kas varbūt nemaz nav lieli rokmūzikas cienītāji. Ja mēs nebūtu “Lordi”, vienalga atnāktu palūkoties uz pašu šovu. Tas vairāk līdzinās teātra izrādei nekā tradicionālam koncertam. Mēs izspēlējam virkni aizraujošu scēnu starp dziesmām, un gaismas, pirotehnika, LED ekrāni un visi pārējie papildu elementi krietni palīdz mums.”

Jautāta par tērpiem, Awa paskaidro, ka joprojām nav atrasti pastāvīgi sadarbības partneri: “Sākumā visus tērpus, tai skaitā efektīgās maskas, izgatavojām pašu rokām. Taču, neskatoties uz rūpīgu kopšanu, viss pamazām nolietojas un galu galā nepieciešami arī jauninājumi. Saprotiet, mēs vēlamies patiešām labu kvalitāti – Made in China šeit neder.”

Savulaik daudz rakstīts par “Lordi” saistību ar sātanismu. Pirms Eirovīzijas bija protesti gan dzimtajā Somijā, gan pagājušā gada konkursa rīkotājvalstī Grieķijā. Tagad tādi bija arī mūsu kaimiņzemē Lietuvā, kur grupa katoļu sarīkoja mītiņu. “Tas vienkārši ir smieklīgi. Jebkurš, kas bijis mūsu koncertā, saprot, ka tā ir tikai izrāde. Mūsu mūzikā nav nekādu reliģiozu vai jo vairāk sātanisku mājienu.”

Bet ko tad pati Awa labprāt klausās? “”Pet Shop Boys”. "It''s A Sin" ir tik lieliska kompozīcija, ka grūti radīt vēl ko labāku.”

Visbeidzot, kādi vīrieši patīk šai ekstravagantajai jaunkundzei? “Viņam jābūt patiešām stipram, vīrišķīgam cilvēkam. Patlaban saviesies pārāk daudz sievišķīgu vīriešu. Tādi nu gan nav domāti man. Tad jau drīzāk tēls no “Skaistules un briesmoņa”. Jāatzīst, ka par uzmanības trūkumu mums nav jāsūdzas – ar e-pasta starpniecību katrs grupas dalībnieks saņem daudz mīlestības vēstuļu.”

Atgādinām, ka “Lordi” 25.februārī plkst. 20:00 uzstāsies “Sapņu fabrikā”. Pēdējās biļetes vēl pieejamas “Biļešu servisa” kasēs vai internetā.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu