Spāņu kino invāzija Latvijā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas vēstniecība Latvijā piedāvā spāņu kino nedēļu no 24. marta līdz 29. martam.

24.03. "Huana trakā" /Juana la Loca/

2001, drāma, 117 min. Režisors Visente Aranda Aktieri: Pilāra Lopesa de Ajala, Daniels Lioti, Manuela Arkuri, Elojs Asorins, Rosanna Pastore

Laredo, 1496. gada 22. augusts. Flote dodas uz Flandriju, lai aizvestu infanti Huanu uz Briseles galmu, kur tiks noslēgtas viņas laulības ar vīrieti, kuru vēlāk sauks par Filipu Skaisto. Jauniešu tikšanās ir žilbinoša. Jau no pirmā acu skatiena starp viņiem rodas savstarpējs pievilkšanas spēks un iekāre. Viņi aizmirst par saviem politiskajiem pienākumiem un atdodas kaislībām. Tomēr liktenim ir citi plāni. Vecāko brāļu un mātes Izabellas nāve infanti Huanu padara par Kastīlijas karalieni un Aragonas mantinieci. Šie notikumi izraisa divas sadursmes: viena no tām ir politiska – starp flāmu un kastīliešu augstmaņiem, un otra, daudz sāpīgāka, ir tā, ko Huana izcīna savā laulības gultā.

25.03. "Guantanamera"

1995, komēdija, 101 min. Režisori: Tomas Gutjeress Alea, Huans Karloss Tabio Aktieri: Karloss Kruss, Mirta Ibarra, Horhe Perugorria, Rauls Egurens, Pedro Fernandess u.c.

Bēru procesija šķērso salu. Ir ieviesta jauna mirušā pārvadāšanas sistēma. Kāds ierēdnis, viņa sieva un mirušās sens pielūdzējs pavada katafalku ceļā no Gvantanamo līdz Havanai.

26.03. "Vieni paši" /Solas/

1999, drāma, 95 min. Režisors Benito Sambrano Aktieri: Anna Fernandesa, Marija Galiana, Karloss Alvaress-Novoa

Marijas dzīvesvieta ir tumšs dzīvoklis kādā nabadzīgā un sociāli nelabvēlīgā kvartālā. Viņa strādā gadījuma darbus kā apkopēja un gandrīz četrdesmit gadu vecumā paliek stāvoklī no vīrieša, kurš viņu nemīl. Palikusi viena pati, viņa mierinājumu atrod dzeršanā. Marijas māte visu dzīvi veltījusi vīrietim, kurš neatšķir glāstus no sitieniem, un savai meitai, kura jau sen aizgājusi no ģimenes. Arī viņa ir viena. Viņas kaimiņš, atraitnis, vada pēdējos dzīves gadus kopā ar savu suni. Arī viņš ir viens. Šie trīs cilvēki sastopas, lai apvienotu savu vientulību un dotu iespēju rasties cerībai.

27.03. "Visas dienas svētdienas" /Los lunes al sol/

2002, drāma, 113 min. Režisors Fernando Leons Aranoa Aktieri: Havjērs Bardems, Luiss Tosārs, Hosē Anhels Ehido, Ņieve de Medina, Enrike Viljens 2002. gadā Sansebastjanas kino festivālā saņēma Zelta gliemežvāku kā labākā filma. 2002. gadā saņēma piecas Goijas balvas – kā labākā filma, režisors, aktieris (Havjērs Bardems), otrā plāna aktieris (Luiss Tosārs) un aktiera debija (Hosē Anhels Ehido).

Kāda Spānijas ziemeļu piekrastes pilsēta. Te neviens neskatās uz jūru, jo tā kļuvusi par rutīnu un ikdienas darbu. Riko bārā kopā sanāk draugi, kas katru dienu min pilsētas stāvās ielas, kuriem bārs kalpo kā ierakumi un bāra lete – kā balsts cerībām un klusēšanai. Šis ir viņu stāsts par klātbūtni un prombūtni, par trauslumu un aizsargāšanos, par ievainojamām un neizteiktām cerībām.

28.03. "Spiets" /La Colmena/

1982, drāma, 112 min. Režisors Mario Kamus Aktieri: Viktorija Abril, Fransisko Algora, Rafaels Alonso, Anna Belene, Hosē Bodalo u.c.

1942. gada ziemā Madridē valda bads, apspiestība un posts. Kafejnīcā „La Delicia” sešdesmit dažādi cilvēki vēsta par savām problēmām un ikdienas dzīvi.

29.04. "Rajons" /Barrio/

1998, drāma, 101 min. Režisors Fernando Leons de Aranoa Aktieri: Crispulo Kabesas, Timijs, Elojs Jerba, Čete Lera, Marieta Orosko 1998. gadā ieguva Sudraba gliemežvāku Sansebastjanas kinofestivālā nominācijā labākais režisors. Havi, Manu un Rajs ir trīs piecpadsmitgadnieki, kas dzīvo nomaļā rajonā un kuriem visu garo vasaru būs jāpavada pilsētā. Viņi runā par meitenēm, dalās noslēpumos un redz, kā citām ģimenēm ir gana daudz naudas, lai dotos brīvdienās. Draugi nododas sīkām zādzībām, kas viņus pamazām iesaista noziedzīgajā pasaulē. Tomēr viņi joprojām sapņo, ka kādreiz varēs nopirkt biļeti uz kādu no tiem kuģiem, kas redzami ceļojumu aģentūru skatlogos, aizbrauks no sava rajona un redzēs jūru.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu