Kādā valūtā labāk pārdot īpašumu (11)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kādā valūtā labāk pārdot īpašumu, lai nepaliktu zaudētājos?

Jautājums: Lūdzu, sakiet, ja man ir nepieciešamība pārdot īpašumu, kādā valūtā to labāk darīt, lai nepaliktu zaudētājos? Paldies!

Ineta

Atbild Latvijas Darba devēju konfederācijas tautsaimniecības un finanšu eksperts Mārcis Dzelme:

Lēmumu kādā valūtā labāk pārdot īpašumu ir jāpieņem vadoties no iegūto līdzekļu plānotā pielietošanas mērķa. Ja plānojat veidot depozīta uzkrājumus jāņem vērā inflācijas un bankas piedāvātā noguldījumu depozītu procentu attiecība. Lata gadījumā šobrīd šī attiecība nav pievilcīga, tādēļ jāmeklē ienesīgākas ieguldījumu formas, kuras ar augstāku vai zemāku risku piedāvā bankas.

Ja vēlaties pārdot savu īpašumu Latvijas nacionālajā valūtā – latos ir jāņem vērā, ka lata vērtība pret eiro no piesaistes brīža 2004. gadā ir fiksēta un Latvijas Banka vienpusēji nodrošina lata un eiro maiņas kursa svārstības ±1% apjomā no piesaistes kursa. Te gan hipotētiski jāņem vērā, ka Eiropas Kopienas dibināšanas līgums paredz valūtas pieļaujamās svārstību robežas ±15% apjomā no noteiktā centrālā maiņas kursa.

Neraugoties uz to kādā valūtā īpašums tiek pārdots, pārdomāta rīcība ir šos līdzekļus ieguldīt, veidojot uzkrājumus.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu