Grūtniecība un sānsoļi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kārtējais vakars, un atkal viņš nav laikus pārnācis mājās. Tu stāvi pie loga un veries tumšajā, klusajā ielā. Acīs sariešas asaras, gribas gaudot kā vilcenei... Nedrīkst, jo jāsargā mazā dzīvība puncī, kas šādos vakaros arī kļūst īpaši nemierīga. Kāpēc viņš tā? Līdz tam taču viss bija kārtībā? Bet vai tiešām pilnīgi viss bija kārtībā?

Ja palasām interneta diskusijas, kur par dzīvi apspriežas topošās māmiņas, tad viena no galvenajām problēmām ir vīra sānsoļi. Psiholoģe Katarīna Štolca norāda, ka krāpšana tiešām ierindojama bērna gaidīšanas laika nesaskaņu topa augšgalā. Tas ir arī viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc sieviete izvēlas bērnu audzināt viena pati.

Viena pagale nedeg

Psiholoģe stāsta, ka sievietes grūtniecība nav tikai pārbaudījums, jaunas emocionālas gammas topošajai māmiņai. Tas ir milzīgs pārbaudījums arī vīrietim. Vīrieši, kā zināms, mums ir vājais dzimums, tāpēc īpaša uzmanība šajos 9 mēnešos ir jāvelta arī viņu dvēseles stāvoklim. Ir jābūt ļoti stipram, emocionāli neiedragājamam cilvēkam, lai, kā saka, – «vēsu purnu un mitrām ausīm» kopā izdzīvotu bērna gaidīšanu. Lielais vairums sieviešu šajā periodā koncentrējas tikai uz savām problēmām un vajadzībām. Viņām šķiet, ka agrāk ierastās izklaides, hobiji var kaitēt topošā bērna veselībai. Vīrietis, ar ko vēl pirms pāris mēnešiem viņa jutās kā septītajās debesīs, ir kļuvis nedaudz lieks vai pat par visa ļaunuma sakni. Ja viņš nav stiprs, ir izlaidis kārtējo topošo vecāku nodarbību, tad pilnīgi iespējams, ka mierinājums tiks meklēts citur. Psiholoģe norāda, ka ļoti bieži šis apjukušais cilvēks meklē kādu, ar ko parunāties. Šis kāds parasti ir kolēģe, ģimenes draudzene, kas jau sen tvīkst pēc viņa uzmanības. Bieži — pat otrās pusītes laba paziņa. Ja vēl talkā ņem kādu pudeli grādīgā, tad nevainīga parunāšanās beidzas gultā.

Izlietu ūdeni šad tad var sasmelt

Psiholoģe, neaizstāvot vājo dzimumu, norāda — ja šāds izmisuma sānsolis ir bijis viens, tad statistika rāda, ka pāri paliek kopā. Dažiem nepieciešama vienkārši izrunāšanās no sirds, citiem pāru terapijas kurss. Ja iešana pa kreisi ir vīrišķa ieradums vai tas jūtu mulsumā iepatīkas, tad viss atkarīgs no sievietes — cik ļoti viņai svarīga fiziskā uzticība. Šādi tipi parasti nav ārstējami vai no terapijas kategoriski atsakās.

Pa kreisi gājējs

Sauksim viņu par Raimondu. Jauns, normāli situēts, arī tīri glīts. Viņa sieva par sānsoļiem neesot informēta. Tad būtu pamatīgs skandāls. Viss sācies viņas grūtniecības ceturtajā mēnesī. Tālāk stāsta pats «varonis».

«Viņa iedomājās, ka sekss var kaitēt mūsu bērna attīstībai. Centos viņai rādīt dažādus rakstus, ko pats atradu internetā. Pat viņas dakterei piezvanīju, kas apgalvoja, ka šādām bažām pamata nav. Sievas pārliecība bija necauršaujama. Jāteic, ka līdz tam mēs to darījām pat divas reizes dienā. Tagad viņa nespēja pat loģiski izskaidrot, kāpēc nē.

Varētu teikt, ka ļoti aizvainoja viņas sacītais, ka sekss vispār ir kaut kas riebīgs un netīrs. Apvainojos un aizbraucu pie sava brālēna uz citu pilsētu. Izstāstīju viņam savu bēdu. Viņš tikai nosmēja un prasīja — vai tad tavējā ir vienīgā pasaulē, ar ko mīlēties? Aizgājām uz klubu, drusku iedzērām. Satiku viņu. Norunājām cauru nakti. Ne par manu sievu un gaidāmo mazuli, bet vispār — par dzīvi. Sen nebiju juties tik uzklausīts un saprasts. Pavadīju trīs neaizmirstamas dienas. Atbraucu mājās, bet viņa pat nepainteresējās, kur esmu bijis. Jā, es jutos vainīgs. Pirku sievai romantiskas lietas, ziedus, vedu uz restorāniem. To darīju arī agrāk, bet šoreiz ar īpašu centību, jo gribēju atkal ieraudzīt to romantisko, seksīgo un fantastiski interesanto meiteni, ar kuru apprecējos. Protams, es uzdevu jautājumus par mazuli, kā viņa jūtas. Viss esot labākajā kārtībā. Par to viņa runāja stundām. Tikai manis šajā stāstā nebija. Un es atkal aizbraucu pie brālēna.

Tagad mums ar sievu ir fantastisks dēliņš. Viņam jau ir divi gadi. Diemžēl vēl joprojām ir sajūta, ka šajā stāstā man ir tikai pakārtota loma. Esmu labs tēvs, ģimenes uzturētājs un laikam arī — viss... Jā, mums ir tuvas attiecības, bet nav dzirkstelītes. Savu devu romantikas vēl joprojām smeļos reizi mēnesī pilsētā pie jūras.

***

Atrodi savējo

Pirmais tips — staigātājs

Viņš jūs krāpa pirms grūtniecības, grūtniecības laikā un krāps pēc tam. Brīnums, ka ar kādu citu nepārgulēja kāzu naktī! Ja fiziskā uzticība jums nav svarīga, tad varat mierīgi turpināt kopdzīvi. Viņš būs gādīgs tēvs un leposies ar savu meistardarbu — bērnu. Nebaidieties, gultas prieku pietiks arī jums, jo šie vīrieši ir nepiesātināmi. Vienīgi uzmanieties no slimībām, kā arī rēķinieties, ka jūsu bērnam var uzrasties pāris māsiņu un brālīšu.

Otrais tips — atgrūstais

Pašu radīts pārkāpējs. Mīļās sievietes, padomājiet, ko jūs hormonu vētru laikā sakāt saviem vīriešiem. Ja baidāties, ka vienkārši sekss var kaitēt topošajam bērnam, tad atcerieties, ka ir arī citi maiguma veidi. Vīrietis, kas saņēmis prastu atteikumu, nepatiesi apvainots vai vispār pasūtīts piecas mājas tālāk, noteikti vēlēsies kaut kur rast mierinājumu. Sānsolis parasti notiek alkohola reibumā. Daudzi to smagi pārdzīvo, bet dažiem arī iepatīkas. Ja sieviete spēj piedot un apzināties arī savas kļūdas, tad kopdzīve ir glābta, ar noteikumu, ka iešana pa kreisi neatkārtosies.

Trešais tips — sektants

Šim tipam, iespējams, steigšus jāmeklē speciālistu palīdzība, jo viņš uzskata, ka sieviete stāvoklī ir neaiztiekama. Sekss ar grūtnieci ir grēks. Toties iešana pa kreisi deviņu mēnešu garumā gan nav nekas slikts. Šādi vīrieši sievietes parasti pērk. Daudzi to arī tieši pavēsta savai otrai pusītei. Šāda savienība 90% gadījumu parasti izjūk.

***

Ja mīlestība ir atnākusi, nositusi kā zibens, bet ne līdz galam? Un vienurīt tu mosties ar domu, ka varbūt tomēr ieplīsušais greizais spogulis jāsalīmē tepat, ģimenē, nevis jāturpina skurbais sānsolis. Lēmumu pieņemt nav viegli, tāpat kā — atgūties pēc sānsoļa. Pat tad, ja tas otrs blakus to pat īsti nenojauš. Bet iespējams — zina gan, tikai piever acis un nogaida.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu