Vairāk nekā 75 kanādiešu grupas SXSW festivālā (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ Amerikas pilsētā Ostinā burtiski notika Kanādas mūzikas grupu iebrukums.

Tas viss, pateicoties lielajam "South By Southwest" mūzikas festivālam, kurā piedalījās neskaitāmi jaunie un ne tik jaunie mākslinieki, tostarp vairāk nekā 75 dažādi Kanādas autori (Sarah Harmer, Gordie Sampson, Shout Out Out Out Out, Corb Lund, K-os, Matt Mays, El Torpedo), kā arī pašmāju dziesminieks Goran Gora.

Pēc festivāla radošā direktora Brenta Grulkes (Brent Grulke) vārdiem, tieši kanādieši ir atbildīgi par tik daudzpusīgo un interesanto grupu klāstu pasaules mūzikas tirgū. Šeit būtu jāpiemin Broken Social Scene un Arcade Fire.

„SXSW” šogad saņēma vairāk nekā 400 pieteikumu no kanādiešu māksliniekiem.

Grulke piebilda: „Vai tiešām visi Kanādas mūziķi ir tik talantīgi? Dažreiz man tiešām tā liekas.”

Uz pasākumu bija ieradušies arī kādi 300 mūzikas industrijas pārstāvji, kuri festivāla laikā slēdz līgumus ar jaunajiem talantiem un grupām.

Šogad Kanādas mūzikas tendences tiek atbalstītas ar valsts un mūzikas industrijas „Canadian Blast” kampaņas palīdzību.

Svinot savu nu jau 20. jubileju, „South By Southwest” mūzikas festivāls ir ieguvis stabilu reputāciju kā potenciālo jauno superzvaigzņu atbalstītājs.

Labās atsauksmes no festivāla žūrijas bieži vien ir iemesls jauno grupu panākumiem mūzikas tirgū. Kā piemēru varētu minēt slavenos kanādiešus Broken Social Scene

Māksliniekiem gan ir liela konkurence, jo uz festivālu katru gadu piesakās vairāk nekā 10 000 jaunu mākslinieku, no kuriem vairāki simti ir arī tieši no Kanādas. Šogad festivālā piedalījās vairāk nekā 1400 jauno grupu no visas pasaules.

Kāds no dalībniekiem izteicās, ka būtu laimīgs arī par 10 skatītājiem, jo tie tad arī būtu mūzikas kompāniju pārstāvji. Viņš piebilda, ka pat grupas vārda atrašanās izpildītāju sarakstā ir ļoti būtiska.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu