Aigars Grāvers par "Depeche Mode" koncertu (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viedoklis: Aigars Grāvers, Jumprava.

"Man arī bija doma doties uz šo koncertu, bet diemžēl netikšu, jo jādara citas lietas. Taču esmu bijis uz pirmajiem diviem Depeche Mode koncertiem Latvijā. Tos gan nevar salīdzināt, jo tas pirmais koncerts, kas notika tenisa kortos, drīzāk uzskatāms par pārpratumu. Es arī tur diezgan nejauši iemaldījos un rezultātā neuztvēru to visu nopietni. Bet otrs koncerts jau bija tiešām skaists. Tur pat nav vairs ko piebilst.

Kas attiecas uz mūsu grupas salīdzināšanu ar depešiem, tad nevaru noliegt, ka līdzības tiešām ir. Pirmkārt, tas ir viens formāts, un arī mūsu domu gājiens ir līdzīgs. Patiesībā mēs taču esam vienaudži, nākuši no viena laika. Neesmu detalizēti sekojis Depeche Mode biogrāfijai, taču kaut kāda informācija man visu laiku ir bijusi. Tādēļ varu teikt, ka mums ir līdzīgas pat tās dzīves vētras. Taču muzikālā ietekme no malas beidzas tad, kad paliec viens pret vienu ar savu mūziku. Tad vairs nav domu ne par depešiem, ne par kādu citu. Esi tikai tu ar savu gara bērnu aci pret aci. Protams, salīdzinot savu daiļradi ar viņējo, ir radušās dažādas atziņas. Taču galvenā no tām, ka arī viņi ir tikai cilvēki, kam nav sveši pārdzīvojumi, bet mūzika jau rodas tieši no pārdzīvojumiem. Ne velti dziesmām ir teksti un tajos atspoguļojas dzīves notikumi."

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu