"Saxophonia" festivāla ietvaros Cēsīs muzicēs Itālijas duets

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cēsu Izstāžu namā 18. februārī plkst. 17 notiks festivāla "Saxophonia" koncerts, kurā mūsdienu mūziku izpildīs duets no Itālijas - Mario Marci (saksofons) un Simone Dzankīni (akordeons).

Programmā: Astors Piacolla, Simone Dzankīni, Džovanni Sollima, Ernesto Nazarets, Egberto Gismonti, Havjērs Giroto. Programma „Tango y algo mas” (Tango un mazliet vairāk) izveidota, satiekoties divām atšķirīgām muzikālām pieredzēm, kuru spogulī dzimst jaunas emocijas, kaislības un pašizpēte. Mūzika dienu no dienas kaldina mūsu abu draudzību. Mūzika patiesi ir īpaša māksla, kurai nav robežu, jo tās dzīvības spēks sakņojas brīvībā,” par sevi raksta muzikālais tandēms.

Mario Marci (Mario Marzi) mācījies Rosīni konservatorijā Perudžā un Bordo konservatorijā, kur ieguvis zelta medaļu. Divdesmit gadus strādājis Milānas La Scala orķestrī. Muzicējis festivālos Zalcburgā, Atēnās, Madridē, Sanktpēterburgā, Venēcijas biennālē, uzstājies Kārnegija zālē Ņujorkā, Leipcigas Gewandhaus un citās starptautiski pazīstamās koncertzālēs Eiropā, Korejā, Ķīnā, Libānā, Austrālijā un ASV. Marci iecienījis 20. gadsimta komponistu mūziku, vairāki skaņdarbi veltīti tieši viņam. Pasniedz saksofona spēli Milānas konservatorijā, vada meistarklases Amsterdamā, Frankfurtē un Denverā.

Simone Dzankīni (Simone Zanchini) tiek uzskatīts par vienu no interesantākajiem un novatoriskāk domājošiem akordeonistiem Eiropā. Viņa uzmanības lokā ir laikmetīgā mūzika, akustiski un elektroniski skaņas eksperimenti, kā arī dažādu skaņumākslas aspektu kombinācijas. Šīs intereses rezultātā rodas saistoša mūzika, kurā eklektiski savienojas improvizācija, laikmetīgais džezs un klasiskā mūzika. Dzankīni uzstājies festivālos Eiropā, Tunisijā, Libānā, Indijā, Krievijā un Japānā. Kopš 1999. gada Dzankīni spēlē akordeonu Milānas operteātra La Scala grupā Ensemble Strumentale Scaligero. Ieskaņojis vairākus albumus.

Starptautiskais saksofonmūzikas festivāls Saxophonia, kas kopš 1999. gada norit ik pārgadus, šogad no 13. līdz 18. februārim, notiks jau piekto reizi. Festivāla koncerti notiks daudzviet Latvijā. Festivālā piedalīsies mūziķi no dažādām pasaules valstīm – Latvijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Itālijas, Francijas, Ukrainas, Japānas, ASV. Kā allaž, festivāla laikā līdzās daudzveidīgām koncertprogrammām būs meistarklases un mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņu konkurss, kura uzvarētāji saņems izcili vērīgas balvas – firmu Selmer un Yamaha saksofonus.

Festivālu organizē VSIA Latvijas Koncerti sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju un Brāļu Jurjānu biedrību. Papildu informācija par festivālu - www.latvijaskoncerti.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu