Festivāla "Saxophonia" galvenais viesis Džeimss Kārters (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

13. februārī plkst. 19 Sv. Jāņa baznīcā notika 5. starptautiskā saksofona mūzikas festivāla "Saxophonia" atklāšanas koncerts.

Festivāla atklāšanas koncertā piedalījās Valsts akadēmiskais koris "Latvija", Rīgas saksofonu kvartets, Kristīne Adamaite, Atis Stiepiņš, Edgars Saksons un Rihards Zaļupe, kā arī Japānas māksliniece Maki Kasai, Rolfs Ēriks Nīstrems un Stokholmas saksofonu kvartets.

Koncerta programmā skanēja tautas melodijas un pirmatskaņojumu piedzīvos Gundegas Šmites darbs "Komēta" un Riharda Dubras darbs "Omnes sitientes venite ad aquas" ("Visi izslāpušie, nāciet pie ūdens").

Jau ziņots, ka 5. starptautiskais saksofona mūzikas festivāls "Saxophonia" notiks līdz 18. februārim, un tā laikā viesnīcā "Europa City Hotel Riga" džeza mūzikas mīļotājiem paredzētas tikšanās ar saksofonistu Denisu Paškeviču un viņa domubiedriem.

Šogad festivālā piedalīsies mūziķi no Latvijas, Itālijas, Francijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Japānas un ASV, kuri piedāvās 28 koncertus visā Latvijā.

Festivāla īpašais viesis būs amerikāņu saksofonists Džeimss Kārters, kurš amerikāņu džeza žurnālā "Down Beat" kritiķu aptaujā trīs gadus pēc kārtas atzīts par labāko baritonsaksofonistu.

James Carter Organ Trio uzstāsies 18. februārī plkst. 18 Lielajā ģildē.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu