Klasiskais fināls - Rīga pret Liepāju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīga 2000

Pat spēlējot ar otro sastāvu, Latvijas hokeja meistarsacīkšu pusfināla trešajā spēlē čempionvienība "Rīga 2000" šodien savā laukumā pārliecinoši apspēlēja Daugavpils "Latgali" un kvalificējās finālam, kurā tiksies ar principiālajiem sāncenšiem "Liepājas metalurgu".

Pa diviem vārtiem gūstot Guntim Džeriņam un Renāram Undelim, "Rīga 2000" šodien Piņķos ar 6:2 pārspēja "Latgali" un pusfinālsērijā līdz trīs uzvarām izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 3-0.

Interesanti, ka abās pirmajās pusfināla spēlēs Rīgas hokejisti daugavpiliešus spēja uzvarēt tikai ar minimālu pārsvaru, attiecīgi ar 5:4 un 2:1. Trešajā spēlē cīņā pret "Latgali" devās gandrīz 100% rezervistu sastāvs, jo pirmajai komandai šodien Minskā bija jāaizvada otrais ceturtdaļfināla mačs Baltkrievijas čempionātā.

Finālā rīdzinieki mērosies spēkiem ar "Liepājas metalurgu", kas otrajā pusfinālā sērijā līdz trīs uzvarām ar tādu pašu rezultātu 3-0 pieveica regulārā turnīra uzvarētājus "ASK/Ogre".

Latvijas čempionāta fināls, kurā cīņā notiks līdz četrām uzvarām, sāksies 21. martā.

"Rīgas 2000" un "Latgales" mačā Undelis šodien izcēlās, arī rezultatīvi piespēlējot, un tieši pēc viņa metiena pirmā perioda septītajā minūtē tika atklāts spēles rezultāts.

Otrās trešdaļas piektajā minūtē pēc Undeļa piespēles mājinieku pārsvaru dubultoja Jurijs Kļujevskis, taču jau pēc divarpus minūtēm krita arī Mārtiņa Raituma sargātie vārti.

Pēc Oļega Stalmaņa piespēles Maksims Petruks samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (1:2), un iespējams, ka daži jau noticēja pirmo divu spēļu iznākuma atkārtošanās iespējamībai.

Tomēr jaunie "Rīgas 2000" hokejisti tā nedomāja un drīz vien visu salika pa plauktiņiem. Vēl otrajā periodā divus vārtus pēc kārtas guva Džeriņš, bet trešās trešdaļas 12. minūtē Jurijs Gaļājevs iemeta arī piekto ripu, un tas nozīmēja, ka spēles un arī pusfinālsērijas uzvarētājs jau ir zināms.

Mača pašā galotnē abas komandas vēl apmainījās ar vārtu guvumiem - pa reizei izcēlās "Latgales" lietuviešu leģionārs Dovids Kuļāvičs un, spēlējot mazākumā, savus otros vārtus guva Undelis - 6:2.

Ar divām rezultatīvām piespēlēm uzvarētāju rindās izcēlās Vitālijs Galuzo un Aleksandrs Šiškovičs.

"Vidzemes" ledus hallē Ogrē laukuma saimniekiem šodien tā arī neizdevās atrast pretzāles daudz organizētākajai un meistarīgākajai "Liepājas metalurga" komandai. Vēl vairāk, pēc diviem neizteiksmīgiem zaudējumiem ar 1:3 divās pirmajās spēlēs šoreiz ogrēnieši piedzīvoja pamatīgu sagrāvi ar 2:10!

Spēles liktenis faktiski tika izlemts jau pirmajā trešdaļā, kad Edgaru Lūsiņu pa reizei pārspēja Jānis Vegners, Darius Lelens un Vladimirs Mamonovs.

Otrajā trešdaļā laukuma saimnieku cietoksnī stājās Imants Legzda, taču arī viņš dabūja pēc pilnas programmas. Divas ripas ogrēniešu vārtos raidīja Andrejs Smirnovs, vienu Jānis Pētersons, un 6:0 - graujošs liepājnieku pārsvars pēc 40 minūtēm.

Tomēr tas vēl nebija viss. Trešajā periodā pagalam sašļukušos "karavīrus" - minūtes un 29 sekunžu (!) laikā - vēl pa reizei sarūgtināja Valērijs Fiļimonovs, Raitis Pujāts un Darius Pliskausks - 9:0...

Tikai spēles 51. minūtē Ogrei beidzot izdevās atslēgt arī viesu vārtus, kad trešā perioda sākumā Dmitriju Žabotinski nomainījušo Ervīnu Muštukovu pārspēja Kaspars Vitkovskis - 9:1.

Divas minūtes pirms spēles beigām Fiļimonovs guva savus otros un komandas desmitos vārtus, bet punktu spēlei 13 sekundes pirms sirēnas pielika Ogres komandas aizsargs Toms Bluks - 10:2.

Lietuviešu leģionārs Lelens kļuva par šā mača rezultatīvāko spēlētāju - gūti vārti un trīs rezultatīvas piespēles. Smirnovs 2+1, Fiļimonovs 2+1, Pliskausks 1+2, Mamonovs 1+2.

Zaudētājiem abu vārtu guvumā asistēja Māris Grāvītis.

Par Latvijas čempionāta bronzas medaļām "ASK/Ogre" sērijā līdz divām uzvarām mērosies spēkiem ar Daugavpils "Latgali".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu