"Grammy" par gada albumu saņem kantri trio Dixie Chicks (papildināts) (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien 49.ikgadējā "Grammy" balvas pasniegšanas ceremonijā galvenās balvas saņēma kantrimūzikas trio "Dixie Chicks", ieskaitot balvu par gada labāko albumu, gada labāko ierakstu un gada labāko dziesmu.

Kopumā amerikāņu kantrimūzikas meiteņu trio svētdien vakarā ceremonijā ieguva piecas "Grammy" balvas.

Par gada labāko albumu atzīta "Dixie Chicks" skaņuplate "Taking the Long Way", savukārt singls "Not Ready To Make Nice" izpelnījās atzinību gan kā gada labākais ieraksts, gan kā gada dziesma.

Šī dziesma ir tieša atbilde uz ažiotāžu, ko 2003.gadā izraisīja grupas kritiskā attieksme pret ASV prezidentu Džordžu Bušu.

Uzvara trīs galvenajās kategorijās reabilitēja "Dixie Chicks", kuras dziesmas pēc 2003.gada skandāla atteicās atskaņot vairākas ASV radiostacijas, grupa zaudēja daļu savu fanu un pat saņēma nāves draudus.

"Mēs nebūtu varējušas ierakstīt šo albumu bez visa tā, ko mums nācās pārdzīvot, tādēļ mēs neko nenožēlojam," sacīja grupas dalībniece Emīlija Robinsone.

"Not Ready to Make Nice" saņēma arī balvu kā labākais kantrimūzikas dueta vai grupas sniegums, savukārt albums "Taking the Long Way" ieguva atzinību arī kā gada labākā kantrimūzikas skaņuplate.

Vēl šī gada ceremonijā četras balvas ieguva amerikāņu rokgrupa "Red Hot Chili Peppers", bet R&B zvaigzne Mērija Blaidža saņēma trīs.

"Grammy" balvas ir prestižākais mūsdienu pasaules mūzikas industrijas apbalvojums, ko pasniedz 108 kategorijās, sākot ar popmūziku un džezu un beidzot ar gospeļiem un polku.

Šī gada balvu pasniegšanas ceremoniju atklāja leģendārā britu grupa "The Police", 12 000 sajūsminātu fanu priekšā nospēlējot dziesmu "Roxanne".

"Dāmas un kungi, mēs esam "The Police", un mēs esam atgriezušies," sacīja dziedātājs Stings, kurš vairāk nekā pēc divdesmit gadu pārtraukuma atkal apvienojies ar saviem grupas biedriem. Paredzams, ka šodien preses konferencē grupa paziņos par jaunu pasaules koncertturneju.

Visvairāk "Grammy" nomināciju - astoņas - bija R&B zvaigznei Mērijai Blaidžai, bet grupa "Red Hot Chili Peppers" bija otrā ar sešām nominācijām.

Galu galā Blaidža saņēma trīs balvas R&B kategorijā - labākā dziesma, labākais sieviešu vokālais sniegums par dziesmu "Be Without You" un labākais albums par skaņuplati "The Breakthrough".

Savukārt grupas "Red Hot Chili Peppers" singls "Dani California" ieguva atzinību kā labākā dziesma un labākais grupas vai dueta sniegums rokmūzikas kategorijā, bet albums "Stadium Arcadium" tika apbalvots kā labākais roka albums.

Trīs "Grammy" balvas ieguva arī amerikāņu jaunā kantrimūzikas zvaigzne Kerija Andervuda. Bijusī jauno talantu šova uzvarētāja saņēma balvu kā labākā jaunā dziedātāja, kā arī par labāko kantrimūzikas dziesmu un par labāko sievietes vokālo sniegumu kantrimūzikā par dziesmu "Jesus, Take the Wheel".

Amerikāņu mūziķis Džastins Timberleiks saņēma balvu par labāko deju mūzikas ierakstu ar dziesmu "Sexy Back" un par labāko repa un dziedāšanas kombināciju dziesmā "My Love" sadarbībā ar reperi T.I. .

Savukārt pats T.I. ieguva balvu kā labākais repa solomākslinieks par "What You Know", bet balva par labāko repa dziesmu tika piešķirta reperiem "Ludacris" un "Pharrell" par dziesmu "Money Maker".

Amerikāņu grupa "Gnarls Barkley" hits "Crazy" saņēma balvu kā labākais "urban"/alternatīvais sniegums, bet grupas albums "St Elsewhere" saņēma balvu kā labākais alternatīvais albums.

Arī dziedātājs Brūss Springstīns saņēma divas balvas - par labāko folkmūzikas albumu "We Shall Overcome - The Seeger Sessions" un labāko pilnmetrāžas video "Wings For Wheels: The Making of Born To Run".

Popdīvas Madonnas albums "Confessions On A Dance Floor" atzīts par gada labāko deju mūzikas/elektroniskās mūzikas albumu.

Popmūzikas kategorijā balvas ieguva Kristīna Agilera, Džons Meijers un "The Black Eyed Peas".

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu