Agris Semēvics izsaka nožēlu (35)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kompānijas "AKTIV MUSIC" producents Agris Semēvics izsaka nožēlu par televīziju savstarpējām cīņām, kuru dēļ zaudētāji ir mūziķi un skatītāji.

Daudzi mūzikas sabiedrības cilvēki ir sašutuši par to, ka abi pasākumi notiek vienā laikā, jo jāņem vērā, ka "Eirovīzijas" dalībniekiem piektdien Ventspilī ir mēģinājums, tāpēc galvenajiem notikumu varoņiem izveidojies nenormāls dienas režīms — ceturtdien jābūt uz mēģinājumu "Gada balvai" Rīgā, piektdien no rīta — Ventspilī, pa dienu jāatgriežas Rīgā, vakarā "Gada balva", bet sestdien jau agri no rīta jābūt uz strīpas Ventspilī, kur būs "Eirovīzijas" ģenerālmēģinājums ar skatītājiem un fināls... "Varu tikai izteikt nožēlu, jo mums jau tā ir maz ievērības cienīgu pasākumu. Es par šo situāciju teiktu tā: piektdien tauta apēdīs vienu karbonādi, un sestdien viņiem stūķēs iekšā nākamo, bet tā jau nebūs tik garda," neapmierināts ir producents Agris Semēvics. Televīzijas savstarpējo cīņu rezultātā, viņaprāt, zem tanka tiek pamesti mūziķi. Nerēķinās ne ar vienu, tāpēc daudziem zudusi svētku sajūta.

Grupas "Gain Fast" solists Kaspars Zlidnis: "Mūzika ir bizness, tāpēc tas ir televīziju mēģinājums atņemt otram auditoriju. Tāpat kā Jaungadā — katra televīzija izveido šovu ar domu parādīt, ka viņi ir labāki, tādējādi iegūstot vairāk skatītāju. Šajā gadījumā mūzika neizšķir neko."

"Eirovīzijas" nacionālās atlases producente Iveta Lepeško absurdo situāciju skaidro kā objektīvu apstākļu sakritību: ""Eirovīzija" tradicionāli notikusi februāra beigās vai marta sākumā. Kā zinām, februāris bija olimpiskais mēnesis, bet marta pirmajā sestdienā notika klasiskās mūzikas gada balva, ko televīzija absolūti nevarēja ne ignorēt, ne pārcelt. Līdz ar to "Eirovīzijai" atlika tikai nākamā sestdiena, jo vēl pārcelt nebija iespējams."

"TV3 Latvija" direktors Kaspars Ozoliņš "Vakara Ziņām" vien norādīja, ka viņiem šajā jautājumā viedokļa nav un viņus neinteresējot tas, ka šajā nedēļas nogalē notiek arī citi nozīmīgi mūzikas pasākumi.

Dažus mūziķus satrauc arī citas aizkulišu lietas. Sākotnēji gada radio hitam bija nominētas divas "Gain Fast" dziesmas, vēlāk paziņoja, ka aprēķini bijuši nepareizi un nominācijas mainītas. Vai tā būtu cīņa starp mūzikas izdevējiem ("Gain Fast" atrodas "Platforma Records" paspārnē) vai televīzijām, secinājums ir rūgts — biznesa intereses ņem virsroku pār morāli. Vismaz tā domā daži mūziķi.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu