Sniega karalis Gronholms (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules rallija čempionāta 2007. gada sezonas otrais posms - Zviedrijas rallijs - noslēdzies ar "BP Ford" pilota Markusa Gronholma uzvaru. Viņam tā bija jau piektā uzvara Zviedrijā.

Jau pašā rallija sākumā kā viens no nopietnākajiem pretendentiem uz uzvaru atzīmējās norvēģis Peters Solbergs, taču vienā no sestdienas ātrumposmiem viņš neveiksmīgi ieslīdēja ceļmalas grāvī un, nespēdams paša spēkiem tikt atpakaļ uz trases, zaudēja vairāk nekā četrpadsmit minūtes un no tālākas sacensības par uzvaru un pat punktiem izstājās.

Tai pašā laikā sīva cīņa turpinājās starp pārējiem favorītiem - Markusu Gronholmu un Sebastjanu Loebu.

Loebs visu rallija laiku brauca cieši aiz Gronholma, tomēr ar katru ātrumposmu attālums starp viņiem par dažām sekundēm palielinājās, un rezultātā francūzis finišēja otrajā pozīcijā, 53,8 sekundes aiz somu braucēja. Kā Loebs sacīja pēc sestdienas ātrumposmiem, viņš jau bija samierinājies ar Gronholma pārākumu, tādēļ nolēmis saglabāt uzņemto tempu un droši sasniegt finišu kā otrs ātrākais.

Sebastjans Loebs. Foto: Citroen
Atzinības vērts ir Gronholma komandas biedra Miko Hirvonena panākums - viņam sīvā cīņā ar norvēģi Heningu Solbergu un somu Toniju Gārdemeisteru izdevās izcīnīt trešo vietu Zviedrijas rallija kopvērtējumā.

Ceturtais ātrākais Zviedrijā bija Henings Solbergs, bet piektajā pozīcijā finišēja mājinieks Daniels Karlsons, kurš pagājušajā gadā tieši Zviedrijā pirmo reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla - toreiz viņš piekāpās tikai Gronholmam un Loebam. Ieskaites punktus izcīnījušo rallistu astotnieku noslēdz Manfrēds Štols no "OMV Kronos Citroen" un Kristofers Atkinsons no "Subaru" komandas. Zviedrijas rallijs aizvadīts, taču nekādas atpūtas sportistiem nebūs - šogad pirmo reizi Pasaules rallija čempionāta kalendārā iekļauts Norvēģijas rallijs, un tas notiks jau nedēļas nogalē no 16. līdz 18. februārim.

Zviedrijas rallija rezultāti

BraucējsValsts, komandaLaiks
1.Markuss GronholmsSomija, "BP Ford"3:08:40,7
2.Sebastjans LoebsFrancija, "Citroen"+53,8
3.Miko HirvonensSomija, "BP Ford"1:41,5
4.Henings SolbergsNorvēģija, "Stobart M-Sport Ford"2:09,8
5.Daniels KarlsonsZviedrija, "OMV Kronos Citroen"3:37,8
6.Tonijs GārdemeistersSomija, MMSP Ltd.3:54,2
7.Manfrēds ŠtolsAustrija, "OMV Kronos Citroen"5:12,5
8.Kristofers AtkinsonsAustrālija, "Subaru"6:14,7
Pasaules rallija čempionāta kopvērtējums
Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu