Losandželosā tiks pasniegtas "Grammy" balvas (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Losandželosā svinīgā ceremonijā svētdien tiks pasniegtas ikgadējās "Grammy" balvas.

Ceremonija Losandželosas "Staples Center" zālē sāksies plkst. 20 pēc vietējā laika (plkst. 3 pirmdienas rītā pēc Latvijas laika).

Visvairāk nomināciju saņēmusi R&B zvaigzne Mērija Blaidža - viņa nominēta astoņās kategorijās, ieskaitot balvu par gada labāko ierakstu par dziesmu "Be Without You".

Trīsdesmit piecus gadus vecajai Blaidžai pagājušais izrādījies ļoti veiksmīgs gads. Pasaulē jau pārdoti vairāk nekā seši miljoni dziedātājas albuma "The Breakthrough" kopiju.

"Brīnišķīgi, ka es joprojām turos," sacīja Blaidža. "Albums ir par uzvaru, par to, kā būt uzvarētājai, nevis upurim. Tas ir par sevis mīlēšanu."

Lai arī "The Breakthrough" netika nominēts gada labākā albuma balvai, trīskārtējā "Grammy" ieguvēja tika nominēta citās svarīgākajās kategorijās, ieskaitot gada labākās dziesmas un labākās R&B izpildītājas kategoriju.

Apvienība "The Red Hot Chili Peppers" nominēta sešām, bet kantrimūzikas trio "Dixie Chicks" - piecām balvām.

Grupas "The Red Hot Chili Peppers", kas savu vienīgo "Grammy" balvu saņēma 1993.gadā, albums "Stadium Arcadium" šogad par labākā gada albuma balvu sacentīsies ar "Dixie Chicks" albumu "Taking the Long Way", Džona Meijera "Continuum", grupas "Gnarls Barkley" ierakstu "St. Elsewhere" un Džastina Timberleika jaunāko veikumu "Future Sex/LoveSounds".

No britu mūziķiem visvairāk nomināciju - piecas - saņēmis Džeimss Blants. Arī Korina Beilija Reja un KT Tanstela ir nominēto sarakstā.

Džeimss Blanta nominācijās ietilpst labākā jaunā solista, gada labākā ieraksta un labākā popmūzikas dziedātāja nominācija.

Par labākā jaunā solista balvu ar Blantu sacenšas R&B dziedātājs Kriss Brauns, kantri dziedātāja Kerija Andervuda un britu dziedātājas Imogena Hīpa un Korina Beilija Reja.

Grupa "Gnarls Barkley" pēc nomināciju skaita ierindojās aiz Blanta. Tā nominēta par labāko gada ierakstu, labāko gada albumu, labāko alternatīvās mūzikas un labāko "urban"/alternatīvo priekšnesumu.

Daži Lielbritānijas cienījamākie mūziķi arī izpelnījušies "Grammy" balvu komitejas atzinību. Duets "The Pet Shop Boys" nominēts divās kategorijās, kamēr Pols Makartnijs, Stings, Deivids Gilmors un UB40 katrs saņēmuši vienu nomināciju.

Vēl to mūziķu skaitā, kas izvirzīti vairākām "Grammy" balvām, ir blūza dziedātājs Džons Meijers, dīdžejs "Danger Mouse", mākslinieks, kurš jau atkal pazīstams kā Prinss, producents Riks Rubins, reperis "will.i.am" no grupas "The Black Eyed Peas" un filmu mūzikas komponists Džons Viljams.

Bejonsa, Braiens Maikls Kokss, "Gnarls Barkley", Izraels Hjūtons, TI un Džastins Timberleiks nominēti katrs četrām balvām.

"Grammy" balvas par ieguldījumu mūzikā saņems leģendārās rokgrupas "The Doors", "Grateful Dead" un "Booker T and the MGs", kā arī nelaiķa operdziedātāja Marija Kallasa, folkmūzikas dziedātāja Džoana Baēza, džeza saksofonists Ornets Coulmens un nelaiķa kantrimūzikas zvaigzne Bobs Vilss.

"Grammy" statujas par mūža ieguldījumu tiks piešķirtas īpašā ceremonijā pirms galvenā "Grammy" balvu pasākuma, kas notiks 11.februārī Losandželosā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu