Gunārs Ziema "Rūjiena – ugunīs ārdētā"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apgāds “Jumava” un LNB Atbalsta biedrība turpina aizsākto akciju “Izdevēji Gaismas pilij!”, izdodot plašu novadpētnieka Gunāra Ziemas vēsturisku apcerējumu “Rūjiena – ugunīs ārdētā”. Tā ir apgāda “Jumava” otrā izdotā grāmata, kas piedalās akcijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecības atbalstam “Pērkot šo grāmatu, jūs ziedojat Gaismas pilij”.

Grāmata stāsta par Rūjienas pilsētas vēsturi un atrašanos karadarbības un postošu ugunsnelaimju krustugunīs vairāk nekā piecsimt gadu garumā. To plosījuši svešzemju karapulki un nereti arī dabas untumi, tomēr pilsēta ir spējusi pastāvēt cauri gadsimtiem un saglabāt savu latvisko vidi. Grāmata atklāj līdz šim nepētītus notikumus no Rūjienas vēstures, to papildina bagāts fotogrāfiju klāsts. Tā ir Latvijas iedzīvotāju sīkstuma un nerimtīga dzīves spara rakstisks apliecinājums.

Gunārs Ziema (dzimis 1927. gada 31. maijā Valmierā) – novadpētnieks, kultūrvēsturnieks, žurnālists un skolotājs – jau četrpadsmit gadus nodarbojas ar dzimtā Rūjienas novada pētniecību un kultūras mantojuma saglabāšanu. Grāmatas “Rūjienas novads” autors, Rūjienas Goda pilsonis. Grāmata izdota ar Rūjienas pilsētas domes un Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Grāmatas mākslinieks - Valdis Villerušs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu