Nedēļas jaunās filmas (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sērijslepkavas jaunība, četru bāreņu piedzīvojumi un amerikāņu sapņa vēl viena versija – šādus stāstus piedāvā jaunumi Latvijas kinoteātros. Kinoafiša

Hanibāls: sākums

Otrā pasaules kara laikā kādā viduslaiku namā Lietuvā Lekters kā bērns piedzīvo kara šausmas, savu acu priekšā zaudējot tuviniekus. Vēlāk viņš aizbēg no padomju bāreņu nama un nonāk Francijā, kur apmetas pie tēvoča atraitnes. Tur spējīgais jauneklis drīz vien iestājas medicīnas skolā, taču sevi liek manīt arī traģiskās pagātnes dēmoni, pamazām atbrīvojot monstru, kas valda Lekterā... Pasaules pirmizrādi 9. februārī piedzīvo nu jau piektā filma, kas veltīta sērijslepkavam Lekteram – Hanibāls: sākums (Hannibal Rising). Slavenākā no tām bija Jēru klusēšana (The Silence of the Lambs, 1991), kas tika nominēta balvai Oskars septiņās kategorijās, no kurām piecas arī saņēma, turklāt visnotaļ respektējamas – Džodija Fostere un Entonijs Hopkinss tika atzīti par labākajiem aktieriem, Džonatans Demme – par labāko režisoru, savukārt Teds Tallijs saņēma Oskaru par labāko adaptēto scenāriju, bet sērijslepkavas stāsts tika atzīts par tā gada labāko filmu. Diemžēl režisora Ridlija Skota veidotais Hanibāls (Hannibal, 2001) ar Entoniju Hopkinsu un Džulianu Mūru palika bez Oskariem, lai arī kļuva par visu laiku finansiāli ienesīgāko Lektera sērijā. Hanibāls: sākums scenāriju pirmo reizi rakstījis pats Lektera radītājs – rakstnieks Tomass Hariss, režisors ir Pīters Vebers, kurš veidojis arī filmu – gleznu Meitene ar pērļu auskaru, kas ieguva trīs Oskara nominācijas.

Hanibāls: sākums filmēšana notikusi arī Lietuvā, Hanibālu Lekteru jaunībā atveido franču aktieris Gaspārs Uljels (Saderināšanās uz mūžu), bet Hanibāla mātes lomā – Ingeborga Dapkunaite.

Episkais ķinis

Piedzīvojumu komēdijas Episkais ķinis (Epic movie) stāsta centrā ir četri bāreņi – vienu no tiem piedzīvojumā ierauj Luvras kurators, otrs gribēja kļūt par meksikāņu brīvības cīnītāju, trešo bāreni sastopam, pateicoties čūskām lidmašīnā, bet ceturtais ir puslīdz normāls mutants no X-sabiedrības. Cits pēc cita viņi iekuļas dīvainā drēbju skapī, kas nabagus aiztransportē uz Gnārnijas zemi. Tur viņi sastop ekstravagantu pirātu kapteini un nopietnus burvestību skolas studentus... Filmas režisori un scenārija autori Ārons Zelcers un Džeisons Frīdbergs, lomās Krispins Glovers, Kals Pens u.c. Tiesības uz laimi
Ir 1981. gads – Kriss Gārdners ir pārliecināts, ka naudu var nopelnīt ar neatlaidību. Tomēr viņa bizness izrādās neveiksmīgs. Kamēr Kriss diendienā cenšas pārdot savu preci, viņa sieva strādā divās maiņās, lai nodrošinātu iztiku ģimenei. Tomēr vairāk par naudu Kriss vēlas nodrošināt laimīgu dzīvi savam dēlam Kristoferam. Pat sievas aiziešana no ģimenes nespēj sagraut viņa cerības – viņš kļūs par brokeri. Taču apmācības kurss ilgst sešus mēnešus, un tikai viens no 20 kursantiem iegūs amatu. Lai cik grūti tēvam un dēlam klātos, Kriss un Kristofers ir lielisks atbalsts viens otram, un sapnis par laimi pārtop īstenībā. Filma Tiesības uz laimi (The Pursuit of Happyness) balstīta uz patiesiem notikumiem par cilvēku, kurš, pateicoties savai apņēmībai, kļuva par miljonāru.

Itāļu režisora Gabriēles Mučīno veidotajā filmā galvenajās lomās divreiz Oskaram nominētais Vils Smits un viņa un aktrises Džadas Pinketas-Smitas dēls Džeidens Smits, kuram šī ir pirmā kinoloma deviņgadīgā puikas karjerā, lai gan pieredze kameras priekšā jau gūta seriālā All of Us. Kopš iznākšanas uz kinoekrāniem pērnā gada pašā nogalē – 15. decembrī – pusotra mēneša laikā filma nopelnījusi jau 235 miljonus dolāru. Skatoties filmu, kurā piedalījies Vils Smits, finansiālā ienesīguma ziņā tā, protams, atpaliek no hitiem Neatkarības diena un Vīri melnā, tomēr tās ieņēmumi jau tagad ir apsteiguši Mežonīgo Rietumu kopējos kases rādītājus, tāpēc producentiem ir pamats cerēt, ka šis emocionālais stāsts būs laba naudas ādere.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu