Ģitāristi mēģinās pārspēt rokmūzikas rekordu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Milzīgais Londonas lielveikals "Harrods" organizē mēģinājumu pārspēt kādu neparastu rokmūzikas rekordu, ziņo žurnāls "New Musical Express".

Pasākuma iniciatori organizē mēģinājumu pārspēt vienu dziesmu vienlaicīgi spēlējošu ģitāristu skaita rekordu.

"Harrods" cer sapulcināt 2000 ģitāristus, lai 18.februārī pulksten 8:00 no rīta visi vienlaicīgi nospēlētu rokgrupas "Deep Purple" skaņdarbu "Smoke On The Water".

Līdzšinējais rekords tika uzstādīts 1994.gadā Vankūverā. Toreiz pasākumā piedalījās 1322 ģitāristi.

Mēģinājums pārspēt šo rekordu ir daļa no akcijas "Harrods Rocks", kas notiek no 1.februāra līdz 3.martam. Visiem dalībniekiem bez maksas tiks izsniegti ausu aizbāžņi, T-krekli un ģitāras mediators.

Kā LETA jau ziņoja, greznajā "Harrods" tirdzniecības centrā akcijas "Harrods Rocks" ietvaros 1.februārī tika atklāta Eiropā lielākā ģitāru izstāde.

Eksponētas ir vairāk nekā 150 ģitāras, sākot no veciem, nenovērtējamiem instrumentiem un speciāli pēc pasūtījuma taisītām ģitārām līdz rokmūzikas leģendu spēlētām, mīlētām, parakstītām un sadauzītām ģitārām.

Kolekcijā iekļautas ģitāras, kuras spēlējuši tādi rokmūziķi kā Džimijs Hendrikss, Ronijs Vuds, Kīts Ričards, Noels Gallahers, Edžs, Marks Bolans, Nīls Jangs, "Cream", "The Beach Boys", "Velvet Underground", Karloss Santana un Pīters Fremptons.

Kolekcijas nagla ir 1931.gadā ražotā "Rickenbacker" firmas pasaulē pirmā patentētā elektriskā ģitāra "Frying Pan", kas pirmo reizi izstādīta ārpus ASV.

Daļa kolekcijas stāsta par šā instrumenta vēsturi, parādot leģendārus ģitāru modeļus, kā firmas "Gibson" ģitāra "Les Paul", "Fender" - "Stratocaster" un "Telecaster", "Dobro" ražotie havajiešu ģitāras paveidi.

Izstādē var apskatīt arī nobružāto 1961.gada "Fender Stratocaster", kas piederējis īru blūza leģendai Rorijam Galaheram.

Aptuveni 50 ģitāras ir speciāli modelējuši dažādi mākslinieki un dizaineri, ieskaitot Dženiferu Lopesu, bijušo grupas "Blur" ģitāristu Greiemu Koksonu, arhitektu Ričardu Rodžersu, dizainerus Patriku Koksu un Heidiju Slimeinu, un seru Pīteru Bleiku, kurš izveidoja slaveno "The Beatles" albuma "Sgt. Pepper''s Lonely Hearts Club Band" noformējumu.

Izstāde, kas turpināsies līdz 3.martam, milzīgā tirdzniecības centra "Harrods" otrajā stāvā aizņem 3800 kvadrātmetrus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu