Tabakova teātris Rīgā (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien sākas Oļega Tabakova teātra – studijas viesizrādes Dailes teātrī, kas ir vienreizēja iespēja redzēt trīs – vienu salīdzinoši jaunu un divus senākus – iestudējumus.

Trešdien (7.feb.) un ceturtdien(8.feb.) pulksten 19.00 tiks rādīts Mindauga Karbauska iestudējums, kas tapis pēc Gogoļa poēmas "Mirušās dvēseles" motīviem, 9. februārī – "Mīlestības sublimācija", bet viesizrādes 10. februārī beigsies ar uzvedumu "Avantūrista Fēliksa Krula atzīšanās".

Mindauga Karbauska "Mirušo dvēseļu" versija pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada aprīlī, un Čičikova lomu tajā atveido populārais Krievijas aktieris, kurš sava pedagoga teātra – studijas trupā ir kopš 1994. gada – Sergejs Bezrukovs. Viņš arī Saša Belijs (Brigāde), Sergejs Jeseņins (Jeseņins), Ješua (Meistars un Margarita). Piedzīvojumā... piedalās arī pats Oļegs Tabakovs un bijusī Rīgas Krievu teātra aktrise, Tabakova audzēkne Jana Sekste. Iestudējums vairākās nominācijās izvirzīts Zelta maskai – kā labākā drāmas izrāde/lielā forma, labākais režisora darbs, labākais mākslinieka darbs.

Itāļa Aldo de Benedetti komēdija divos cēlienos "Mīlestības sublimācija" Aleksandra Marina režijā ir teātra repertuārā jau gandrīz desmit gadu. Izrādē piedalās tikai trīs aktieri – Oļegs Tabakovs, viņa dzīvesbiedre, aktrise Marina Zudina un Vitālijs Jegorovs. Krievijas kritiķi slavē visus trīs, īpaši atzīmējot Tabakova vecīgā deputāta Leones Savastas un Zudinas jaunās, apburošās rakstnieces Paolas saspēli.

Tomass Manns romānu "Avantūrista Fēliksa Krula atzīšanās" pabeigt nepaguva. Savu versiju nu arī skatītājiem Latvijā piedāvā Antibukera balvas laureāts Ivans Saveļjevs un režisors Andrejs Žitinkins. Titullomā redzams Sergejs Bezrukovs, un atsauksmēs par 1998. gadā tapušo izrādi lasāms, ka labāku variantu apburošā avantūrista lomai režisors nemaz nevarētu atrast. Fēlikss Kruls ir skaists, gudrs un talantīgs. Lai iegūtu vēlamo – naudu, slavu; iekarotu pasauli, viņš cilvēkus izmanto kā pakāpienus. Un tie gatavi izdarīt visu, lai viņš savus mērķus īstenotu.

Biļetes uz Oļega Tabakova teātra – studijas viesizrādēm maksā no 15 līdz 60 latiem, un vakar Biļešu servisā vīdēja dzeltens izpārdots. Esat gaidīti, Krievijas mākslinieki!.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu