Viesturs Kairišs Nacionālajā teātrī ir kategorisks (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar Nacionālajā teātrī ieradās režisors Viesturs Kairišs, lai kolektīvu iepazīstinātu ar savu šā teātra vīzijas redzējumu.

Kā jau iepriekš rakstīts, šādu vīziju izstrādāt Viesturu Kairišu bija lūdzis direktors Viesturs Rieksts pirms savas atkāpšanās no amata. Pēc vakardienas tikšanās savu viedokli par Viestura Kairiša redzējumu lūdzu izteikt aktrisi, Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāju Lolitu Cauku. Viņa sacīja:

– Teorētiski Viestura Kairiša redzējums bija samērā labi uzrakstīts. Tajā bija tendences gan no krievu, gan vācu teātru dramaturģijas, taču Man radās iespaids, ka viņa piedāvājums ir kā skats no ārpuses, kuru īstenojot varētu rasties daudz problēmu. Bet visvairāk mani pārsteidza un apbēdināja Viestura Kairiša kategoriskums. Teātra galvenais režisors Edmunds Freibergs kolektīva klātbūtnē Viesturam Kairišam piedāvāja un lūdza nākamajā sezonā nākt iestudēt Ingas Ābeles lugu "Latviešu skola", kas reizē dotu iespēju labāk iepazīt mūsu kolektīvu. Taču Viestura Kairiša atbilde bija apmēram tāda – vai nu visu, vai neko. Mūsu teātrī ir izsludināts konkurss uz direktora amatu. Viesturs Kairišs it kā pretendē uz direktora krēslu, taču viņš gribētu būt kā direktors intendants, kurš faktiski direktora darbu nedara. Man tas šķiet nenopietni un bērnišķīgi.

Viesturam Kairišam bijis liels prieks tikties ar kolektīvu. Viesturs Kairišs apstiprināja, ka vēlētos būt teātra direktora amatā, kurš atbildētu arī par visām mākslinieciskajām lietām un pieņemtu izpilddirektorus finanšu un saimnieciskajās lietās. Viņaprāt, lēna iešūpošanās, sākot ar vienas lugas iestudēšanu, konkrētajā situācijā neesot vietā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu