Zināmi konkursa "Sony Jazz Stage 2007" finālisti (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Konkursa "Sony Jazz Stage 2007" žūrija izvērtējusi visus iesūtītos mūzikas materiālus un izvirzījusi konkursa finālam 15 džeza māksliniekus.

Finālā Latviju pārstāvēs pianisti Andris Kauliņš, Artjoms Sarvi, Kristaps Vanadziņš, Ritvars Garoza, Rūdolfs Macats, Oskars Račevskis un Toms Juhņēvičs, savukārt Igauniju pārstāvēs Vladimirs Vossotskis.

Vokālistu grupā konkursā sacentīsies Andris Ērglis, Nicol, Solvita Fjodorova un Žanna Blagoveščenskaja. Igauniju pārstāvēs Rebeka Kontus, Somiju – Liina Ockenstrom, bet Lietuvu – Kristina Svolkinaite.

Žūrija, kuru vidū ir festivālu direktori no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas, finālistus vērtēja, noklausoties iesūtītos ierakstus, kas ievietoti konkursa mājas lapā internetā www.sonyjazzstage.lv.

"Žūrija nolēma finālam izvirzīt visus pianistus, kuri bija pieteikušies, jo visu pretendentu profesionālais līmenis ir līdzīgs un ir svarīgi, lai pēc iespējas vairāk jauno mākslinieku sevi parāda tieši uz skatuves. Konkurss ir ļoti laba iespēja tikt pamanītam un tālāk veidot savu muzikālo karjeru," uzskata žūrijas dalībnieks Raimonds Pauls.

Konkursa fināla koncerts notiks piektdien, 2. martā, Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē.

Savukārt 3. martā Rīgas Latviešu biedrības namā notiks konkursa noslēguma ceremonija. Uzstāsies Raimonda Paula Trio, kā arī pagājušā gada konkursa uzvarētāja Jūlija Zakirova.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu