Ozoliņš gūst uzvaras vārtus NHL spēlē (16)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē guva uzvaras vārtus, palīdzot Anaheimas "Mighty Ducks" savā laukumā ar 4:2 (0:0, 2:1, 2:1) pieveikt Minesotas "Wild".

Ozoliņš uzvaru nesošos vārtus guva pēdējās trešdaļas 13.minūtē pēc Raiana Geclafa piespēles, panākot 3:2. Latviešu aizsargam tas bija vienīgais metiens pa pretinieku vārtiem visā mačā.

Latviešu aizsargs arī tika atzīts par mača otro vērtīgāko spēlētāju, bet viņa lietderības koeficients bija pozitīvs +1.

Ceturtos vārtus "Mighty Ducks" labā guva Tēmu Selane, kurš 26.sekundes pirms mača beigām ripu raidīja tukšos "Wild" vārtos.

Vēl "Mighty Ducks" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Sāmuels Pālsons un Korijs Perijs. "Wild" labā vārtus guva Tods Vaits un Marians Gaboriks.

Latviešu aizsargam tie bija tikai otrie vārti šajā sezonā. Pirmos viņš guva pagājušā gada 19.oktobrī spēlē ar Sentluisas "Blues".

Ozoliņam tā bija tikai otrā spēle pēc atgriešanās "Mighty Ducks" rindās. Kā zināms, Latvijas hokejists NHL nebija spēlējis trīs mēnešus, kas bija saistīts ar vairākām problēmām. Sākumā Ozoliņš bija guvis traumu, bet decembra beigās viņš iestājās NHL atkarību ārstēšanas un uzvedības veselības rehabilitācijas programmā.

"Patīkami atkal atgriezties laukumā un saņemt atbalstu no komandas biedriem un visiem citiem. Tas man ir ļoti svarīgi," pēc mača teica Ozoliņš.

Atzinīgus vārdus par Ozoliņu teica "Mighty Ducks" vārtsargs Žans Sebastjans Žigērs. "Viņa atveseļošanās vairāk ir personiska darīšana, taču esmu priecīgs, ka viņš ir atgriezies. Izskatās, ka viņš ir labā formā, mazāk norūpējies un gūst baudu no spēlēšanas."

"Un ņemot vēl vērā viņa pieredzi, tā būs mums milzīga palīdzība sezonas beigās," piebilst Žigērs.

Kā ļoti nozīmīgus šos vārtus vērtēja "Mighty Ducks" galvenais treneris Rendijs Kārlails. "Spēlētājam, kas izgājis cauri tādai situācijai un kurš cenšas atgriezties sastāvā, tie ir ļoti nozīmīgi vārti. Tāds, kāds šodien viņš bija, viņš bija jau sākotnēji - uzbrūkošs aizsargs."

NHL piektdienas spēļu rezultāti

Karolīnas "Hurricanes" - Floridas "Panthers" 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)

Bufalo "Sabres" - Toronto "Maple Leafs" 6:2 (2:1, 2:0, 2:1)

Čikāgas "Blakchawks" - Vankūveras "Canucks" 4:5 (3:0, 1:2, 0:2, 0:0, 0:1) - pēcspēles metienu sērijā ar 1:0 uzvar "Canucks"

Edmontonas "Oilers" - Sanhosē "Sharks" 3:2 (0:0, 0:0, 3:2)

Anaheimas "Mighty Ducks" - Minesotas "Wild" 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu