Makss un Morics tiltiņa vietā zāģēs skatuvi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iestudējuma pirmizrāde notiks 15. martā „Muzikālā teātra 7” mājvietā – Maskavas namā, Rīgā, Marijas ielā 7.

Izrāde paredzēta visiem, kas ir vai jūtas jauni, jo leģendārie nedarbi no mazā provinces ciemata „pārnesti” uz lielās rokmūzikas skatuvi, kur kāda pirms 25 gadiem populāra rokgrupa nolēmusi atgriezties lielās mūzikas pasaulē ar sensacionālu rokiestudējumu „Makss un Morics”.

Liepājas teātra aktiera, režisora un dramaturga Ērika Vilsona uzrakstītais „Makss un Morics” ir komiksa žanra aizsācēja Vilhelma Buša pirms 140 gadiem radītā tāda paša nosaukuma darba mūsdienu variants, kas ieturēts tikpat jautrā, bezbēdīgā un mazliet kriminālā noskaņā. Radošā komanda režisoru Jura Rijnieka un Vara Klausītāja vadībā topošajam darbam klāt pievienojusi vēl paprāvu šķipsniņu ironijas, lai darbs iegūtu šobrīd pasaulē populāro animācijas filmu „Šreks”, „Madagaskara”, „Roboti” u.c. noskaņu. „Mūsu versijā „Makss un Morics” ir muzikāls šovs. To kā supergrāvēju piesaka pirms divdesmit pieciem gadiem populāra rokgrupa, kura nu nolēmusi atgriezties un atkal plūkt slavas laurus. Bet, kā jau tas mūzikas pasaulē ierasts, ne viss oriģinālais sastāvs ir ar mieru atgriezties, tāpēc kolektīvam pievienojušies jauni dalībnieki. Un izrādās, ka paaudžu konflikts asprātīgā un jautrā veidā risinās ne tikai iestudējamajā superšovā, bet arī grupas dalībnieku vidū. Gunārs Kalniņš, manuprāt, ir radījis modernu un asprātīgu mūziku, kas šo senseno stāstu ietērpj mūsdienīgā nokrāsā, tai pašā laikā nepazaudējot neko no Buša un Vilsona idejas un noskaņas. Būs gan maijvaboles, gan zāģēšana, gan vistu zagšana – tikai tūtiņu vietā – kodoskops, tiltiņa vietā – koncerta skatuve un makšķeru vietā mikroviļņu krāsns,” stāsta režisors Juris Rijnieks.

„Mūsu vēlme ir pasmaidīt par to, kā mēs – pieaugušie iedomājamies, cik ļoti labi izprotam savus pēcnācējus. Nekad divas paaudzes nespēs runāt vienā valodā. Es domāju, ka tas ir arī zinātniski pierādīts. Izrādē šo kļūdaino pašpārliecinātību parādīsim kā vecās rokgrupas pārspīlēto apziņu par spēju iekarot jauniešu sirdis arī pēc divdesmit pieciem gadiem. Izrādi būvējam tā, lai interesanti būtu gan bērniem, gan jauniešiem, gan lielajiem,” tā „Muzikālā teātra 7” mākslinieciskais vadītājs Kārlis Anitens.

Tas, ko redzēs skatītāji, būs mūzikls par leģendārās rokgrupas jaunās programmas ģenerālmēģinājumu pirms pasaules turnejas.

Mūziklu „Makss un Morics” veido libreta autors Ēriks Vilsons, komponists Gunārs Kalniņš, režisori Juris Rijnieks un Varis Klausītājs, scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Elita Patmalniece un horeogrāfe Elīna Breice. Mūsdienīgos nedarbus uz skatuves izdzīvos visai raibs dažādu paaudžu ansamblis – Gundars Silakaktiņš (2Makss), Juris Vizbulis (Morics B.I.G.), Juris Kalniņš (ZZ Lempelis), Katrīne Pasternaka (Queen da Bolte), Aivars Siliņš (Lil’ Fricis), Juris Strenga (Āzītis Inc.), Ginta Lubiņa (Āzī:tienelicious), Gvido Linga (Meķis a.k.a. Mr.Dzirnavnieks), Chilli un Anna Šteina (Sistaz Vistas) un Gunārs Kalniņš (Mc Gailis).

„Makss un Morics” pirmizrāde „Muzikālajā teātrī 7” notiks 15. martā 19:00. Pēc tam darbs lielākoties tiks rādīts pa dienu, lai skolēni to varētu apmeklēt kolektīvi. Biļetes nopērkamas „Biļešu paradīzē” un Maskavas namā. „Muzikālā teātra 7” informatīvais un biļešu rezervēšanas tālrunis 26677991.

„Muzikālais teātris 7” turpina rādīt arī iepriekš iestudētās izrādes - Jāņa Jurkāna un Borisa Rezņika muzikālo komēdiju „Pēc Dekamerona”, Žana Kokto muzikālo noskaņu izrādi „Cilvēka balss” un A.R.Gērnija muzikālo drāmu „Mīlestības vēstules”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu