Red Bee – pilnīgs sieviešu roks

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.eirovīzija.lv)

Trakas, emocionālas, prasīgas un uz skatuves kā uguns dzirksteles! – tā var raksturot grupas Red Bee četras daiļā dzimuma pārstāves.

Grupas soliste Indra kļuva pazīstama pēc TV realitātes šova un 2004. gadā izveidoja grupu. Beidzot arī Eirovīzijā būs īsts sieviešu roks!

Indra Klimoviča Iesauka: vienkārši Indra Vecums: 27 Horoskops: Vēzis Grupā: vokāls Vieta grupā: grupas seja Hobiji: keramika un videomontāža Mīļākais izteiciens: Besī ārā! Īpaša pazīme: sarkanā krāsa apģērbā

Draudzenes par indru:

Indra ir crazy vecene, kura bieži mēdz kavēt. Haotiska, bet ārkārtīgi enerģiska un oriģināla. Viņai ir unikāla balss – Roberts Plants + Dženisa Džoplina + Fredijs Merkurijs. Visnotaļ skandaloza personība.

Antra Lante Iesauka: Antračka Vecums: 21 Horoskops: Auns Grupā: ģitāra Vieta grupā: grupas gaļa, krāsa Hobiji: ģitārspēle Īpaša pazīme: slaida

Draudzenes par Antru:

Antra ir noslēpumaina. Vienā brīdī koķeti smaida, jau nākamajā – emocionāli un mežonīgi spēlē – daudz labāk par vīriešiem! Kautrīgums ir viņas šarms. Ļoti mērķtiecīga un spītīga. Viņas mīļākais izteiciens: Es šito nespēlēšu!

Ieva Rudzīte Vecums: 28 Horoskops: Dvīnis Grupā: basģitāra Vieta grupā: grupas blondās smadzenes Hobiji: mūzika Mīļākais izteiciens: Vienmēr var atrast risinājumus – vismaz trīs, ir tikai jāizvēlas labākais. Īpaša pazīme: blondi mati

Draudzenes par ievu:

Ieva ir Ms Groove – uz basģitāras vienmēr nospēlē īstās notis īstajā brīdī, jo viņa ir grupā gudrākā. Tomēr dara visu pretēji sabiedrības pieņemtajām normām. Stiprs cilvēks. Izaicinājumi ir Ievas dzīves jēga.

Nelli Bubujanca Iesauka: Neļčiks, Bubu Vecums: 20 Horoskops: Auns Grupā: bungas, ritms, pulss Vieta grupā: grupas pulss Hobiji: fotografēšana Mīļākais izteiciens: Viss būs čiki briki! Īpaša pazīme: makaronu mati

Draudzenes par nelli:

Nelli ir vistrakākā – nekad nevar pārtraukt spēlēt, jo viņai tas tik ļoti patīk! Ļoti emocionāla un spītīga. Viņai ir savdabīgs grūvs. Nelli ir bērnišķīga attieksme pret dzīvi. Vienmēr meklē – kur ir taisnība?

Par ko ir Eirovīzijas dziesma "Can`t Buy Good Lovin''"?

Indra: Tieši tulkot dziesmu no angļu valodas nav vienkārši. Bet stāsts ir par to, ka cilvēkiem ar naudu un varu ir vēlme kompensēt elementāras lietas, piemēram, mīlestību, draudzību... Ieva: Tas ir labākais, ko līdz šim esam radījušas! Indra: Dziesmu pārtaisījām četras reizes. Esam ļoti izvēlīgas un izlepušas, turklāt katrai patīk savs mūzikas stils. Šis ir vienīgais gabals, kas iet pie sirds. Antra: Dziesma tika ierakstīta Lietuvā bohēmiskos apstākļos.

Kādas ir sajūtas pirms konkursa?

Ieva: Protams, mūsu mērķis ir visaugstākais – tikt līdz finālam, uzvarēt un braukt uz Somiju. Tomēr konkurence ir spēcīga.

Kuri ir vislielākie konkurenti?

Indra: Mani favorīti ir Gunārs Kalniņš, grupa re:public un dziesma Dundari Dandari.v Nelli: Patīk G. Kalniņš un J. Suvorova. Busulim dziesma varēja būt arī labāka. Vēl laba balss ir grupas ēnas solistam Laurim. Antra: Svarīgākais ir aiziet un parādīt to labāko, ko varam. Balsojiet par mums! Ieva: Esmu dzirdējusi visas dziesmas un mēģinu iemācīties no galvas, lai zinātu, kas kurā brīdī spēlē. (Smejas.)

Red Bee spēlē pilnīgu sieviešu roku?

Indra: Uzrakstīju to kā joku – lai sākumā cilvēki padomātu, ka tas ir pilnīgs fufelis līdz brīdim, kamēr noklausīsies kādu no Red Bee dziesmām. Mums katrai ir reāla pieredze – Ievai ir vairāki apbalvojumi festivālos kā labākajam basam. Nelli sevi ir parādījusi gan Eirovīzijās, gan arī tagad šovā Solo ar orķestri. Antra spēlē ar lielāko big bendu Latvijā. Ieva: Iedomājies, kopā sanāk četras sievietes – katra ir citādākas enerģijas kamols, un, kad to visu saliek kopā, tad tas ir apbrīnojami. Un, ja no tā vēl ārā nāk laba mūzika, – tā ir enerģijas pilna.

Sadzīvot ir grūti?

Nelli: Jā, ir ļoti grūti! Mums bieži vīrieši jautā: Kā jūs, četras sievietes, kopā varat izturēt? Pati brīnos, kā divus gadus šādā sastāvā esam izturējušas. Strīdamies regulāri par to, par ko džeki nestrīdētos – viņi atstātu šo problēmu uz plaukta vai nevilcinoties risinātu. Tagad saprotu starpību starp vīrieti un sievieti. Indra: Esam sīkumainas un ļoti idealizējam lietas. Vēl noteikti perfekcionistes – prasīgas pret sevi un arī pret citiem. Nelli: Uzrakstām un aizmirstam par to dziesmu, izmetam to un pēc kādiem trīs mēnešiem varam atgriezties atpakaļ un kaut ko normālu uztaisīt. Pirmajā reizē tas ir pilnīgs sūds. Ieva: Strīdēties ir labākais variants, jo tad neklusējam. Ja mums kaut kas nepatīk, tad tā arī pasakām. Cenšamies, lai nekas nekrājas. Līdz ar to ir atklātas attiecības. Nesen mums bija diskusija – nevar zināt, ko īsti viena par otru domājam?!

Vai puiši spēj novērtēt Red Bee mūziku?

Nelli: Puiši ir vislielākie grupas fani! Indra: Pat ne puiši, bet jau vīrieši. Vīrieši, kuri ir jau nobrieduši un necenšas vairs konkurēt ar otru dzimumu, bet priecājas, ka arī sieviete dzīvē var kaut ko sasniegt. Spilgti atmiņā ir palikuši kāda ārzemnieka vārdi: Biju striptīzbārā, tur bija visādas ielenes un velns viņu zina kas vēl, bet es atbraucu un ieraudzīju arī citu pusi – ka ir sievietes, kuras spēj kaut ko tādu. Ieva: Šādā veidā ceļam Latvijas tēlu pasaulē! Antra: Pēc koncertiem man nāk klāt ārzemnieki un piedāvā precēties. Grib vest uz ārzemēm. Indra: Ir vairāki koncerti, pēc kuriem mūs taisās precēt, tad mēs vienmēr smejamies – kuru tad šoreiz? Kurai pacels plakātu Merry Me! (Smejas.)

Esat četras sievietes. Vai savam pulkam nav gribējies pieaicināt kādu puisi?

Indra: Vienreiz Antra bija kārtīgi saslimusi – un mums bija koncerts, ko pēdējā brīdī nevarējām atcelt. Sarunājām puisi ģitāristu, un to krievu valodā var raksturot tā: Bil grupe odin h.., i igraļi h...ova. (Smejas.) Antra: Vēlēšanos pie mums spēlēt ir izteikuši vairāki vīrieši. Šādos brīžos smejot atbildu: Obligāti jāpārģērbjas par sievieti un jāuzkrāso lūpas! Nelli: Ja būs kaut viens vīrietis, tad tas vairs nebūs pilnīgs sieviešu roks. Indra: Sievietes ir citādākas nekā vīrieši, un to var dzirdēt arī mūzikā. Muravejs par Nelli bungu spēlēšanu teica tā: Viss ir pareizi, viss ir forši, bet kačājiens ir savādāks.

Kas šobrīd tracina latviešu mūzikā?

Antra: Neprofesionalitāte un lētais produkts, kas ir populārs. Indra: Ja grupa Labvēlīgais Tips ir joks, bet arī kvalitatīva mūzika, tad ir mūziķi, kuri arī taisa jokus, bet viņu mūzika ir slikta. Kaut kur tai kvalitātei ir jābūt! Nelli: Ir daži autori, kurus Latvijā visi zina. Viņi raksta dziesmas arī citām grupām, un tās visas ir pilnīgi vienādas. Tu jau saproti, par ko runāju! Tajās nav ielikta sirds, viņi vienkārši uzraksta dziesmu savā stilā. Klausoties autora piecas dziesmas, nevar atcerēties pat melodiju. Pat Eirovīzijā trīs autori saraksta dziesmas gandrīz visiem! Ieva: Nepatīk, ka mūzika, kas ir paredzēta dzīvajiem instrumentiem, tiek spēlēta uz sintezatora. Izklausās neprofesionāli, bet tas ir tikai tāpēc, ka tā naudiņa, ko tas kolektīvs saņemtu par spēli, labāk dalās uz diviem nekā uz četriem. Tieši mantrausības dēļ tiek laists publikā nekvalitatīvs produkts, ko cilvēki klausās. Indra, vai vienmēr ģērbies sarkanā? Indra: Kopš bērnības man ir kompleksi – šķiet, ka neviens mani nepamana, neredz... Kad runāju, neviens nedzird. Man tā vienmēr ir licies, un bieži vien tā arī ir, tāpēc to kompensēju ar sarkano krāsu.

Vai var vilkt paralēles ar nosaukumu – Red Bee (sarkanā bite)?

Indra: Jā! Sākumā bija cits sastāvs – un ģitāristei bija uzvārds Bite. Bet es biju Indra, kas vienmēr ģērbjas sarkanā. Kad viņa aizgāja, nolēmām, ka nosaukums ir baigi foršs un to nemainīsim.

Nelli, kā nokļuvi TV šovā "Solo ar orķestri"?

Viss sākās laikā, kad bungas spēlēju Eirovīzijā Fominam un Kleinam. Kad veidoja šovu Solo ar orķestri, tika meklēts interesants orķestra sastāvs, un nolēma, ka pie bungām jāsēž meitenei. Tad atcerējās par mani!

Vai tīņa gados bijāt tikpat spilgtas personības?

Nelli: Bērnudārzā un sākumskolā situ puišus. (Smejas.) Vienmēr biju uzmanības centrā! Vēlāk tas pārgāja uz bungām – tagad vairs nesitu puišus, bet gan spēlēju bungas. Indra: Biju gara, tieva meitene, pelēkiem matiem un lielām brillēm uz deguna. Vienmēr skaļi smējos. Skolasbiedri dalījās divās daļās – vieni man bija labākie draugi, citi mani uzskatīja par spoku. Nebiju skaistule, drīzāk neglītais pīlēns. Ieva: Darīju visu savādāk nekā apkārtējie. Ja nebija pieņemts, ka uz ielas spēlē ģitāru, tad es to liku kaklā un staigāju pa visu mazpilsētu spēlēdama. Ja nebija pieņemts sievietēm noskūt matus, tad es to izdarīju. Kad sāku strādāt, tad nācās pieņemt šefa noteikumus.

Antra: Biju klusa meitene, kura daudz mācījās. Biju teicamniece! Indra: Es gan vienmēr izbraucu uz tā, ka man ir viegla galva un laba muzikālā dzirde. Piemēram, beidzot 11. klasi, man bija visas atzīmes – sākot no divnieka līdz desmitniekam. Nelli: Es ar’ nemācījos. Piedodiet, skolotāji! Gāju uz skolu nevis mācīties, bet tusēties.

Kādi puiši patīk?

Indra: Vienmēr patikuši arābiski tipāži, ar fantastiskiem, grieķiskiem profiliem, tādi kā Madonnas klipos. Līdz šim visi mani puiši ir bijuši personības. Ieva: Pašpārliecināti, erudīti dažādos tematos un savā izpausmē īpaši. Nepatiktu vīrietis, kas katru dienu staigātu uzvalkā. Pēc tam atnāktu mājās, uzvilktu čības, paēstu vakariņas un ietu gulēt. Gribu ko trakāku, kas spētu sabojāt manu rutīnu. Nelli: Galvenais, lai puisim ir laba humora izjūta, lai līdzās viņam nebūtu garlaicīgi. Bet izskata ziņā man patīk Dima Bilans. (Atskan meiteņu ovācijas.) Antra: Svarīgi, lai puisim būtu iekšējais šarms. Ar to var iekarot meiteņu simpātijas. Lai viņam būtu kāda nodarbošanās un mērķis, kas viņu aizrauj. Lai mēs spētu saprasties un viens uz otru paļauties. Izskatam nav nozīmes, galvenais ir iekšējās sajūtas. Nelli: Nepatīk, ka puiši smēķē un dzer. (Pārējās smejas.) Reizēs, kad meitenes smēķē, stāvu piecu metru attālumā.

Vai jūsu dēļ puisis ir darījis ko traku?

Indra: Manā astotajā dzimšanas dienā sakāvās divi puiši – viens kopā ar mani gribēja ēst kūku, bet otrs – spēlēties. Ieva: Tīņa gados nebiju populārākā meitene. Visapkārt man bija daudz pievilcīgu meiteņu, un es ar savu specifisko dabu nebiju tā, pēc kuras tik ļoti cīnījās. Nelli: Viens puisis uzdāvināja diļļu pušķi. Tas bija liels pārsteigums! Puķes – tas ir pašsaprotami, bet kad tev atnes dilles un saka: Ēd uz veselību!

Vai kādreiz nav radusies doma braukt strādāt uz ārzemēm?

Ieva: Nē, tepat Latvijā ir ļoti labs darbs. Indra: Jaukāk būtu savu dzīvi saistīt ar dažādiem pārbraucieniem uz ārzemēm un atpakaļ. Esam jau bijušas Lietuvā, Vācijā, Krievijā – un tas ir tikai sākums. Nelli: Ja strādāt, tad tikai darbu, kas saistīts ar mūziku. Burkānus mizot un šprotes likt bundžās – nav vēlēšanās! Antra: Ja brauktu uz ārzemēm strādāt, tad darbs noteikti būtu saistīts ar mūziku.

Kādi plāni Red Bee ir tuvākajos desmit gados?

Indra: Uzspēlēt Vemblijas stadionā. Ieva: Pamazām vācam fanu pulku, kas uz turieni brauks. Ja ir vēlme – noteikti piesakies! Vietas pietiks! (Smejas.) Antra: Darīsim savas lietas un iesim uz priekšu. Indra: Paliksim kopā, jo es jūs visas mīlu! Nelli: Ceru, ka jau pēc gada Red Bee mūzika visiem būs uz mēles – visi par mums runās, žurnālos par mums parādīsies dažādi skandāli... Būs, protams, arī muzikālā izaugsme. Ieva: Būs izlase The Best of Red Bee.

Varbūt kādu ieteikumu jauniešiem?

Nelli: Nepīpē zālīti, nedzer, nedomā par to, kur vakarā aiziet patusēt, bet padomā par sevi un sev tuvajiem cilvēkiem. Ieva: Gribu vēlēt mērķtiecību. Ja jaunietis sāk apzināties, ka viņš ir kaut kas vairāk nekā tikai punktiņš uz i, tad viņam ir jābūt mērķim – ko es gribu? Indra: Dari visu, bet ar mēru! Jo, kas ir par daudz, tas par skādi. Antra: Nelieto narkotikas, bet interesējies par lietām, kas patīk un padodas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu