5. klases skolnieces pajoko par putnu gripu (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Putnu gripa Latvijā vēl nav sākusies, bet inspektoriem darba netrūkst. Jau atkal Pārtikas un veterinārais dienests saņēmis maldinošu informāciju, šoreiz par it kā mirušu gulbi. Zvanītājas izrādījušās 5. klases skolnieces. Pedagogi ir šokā, un notikušais pārrunāts īpašā klases sapulcē. Savukārt dienestiem šādi viltus izsaukumi liedz operatīvi reaģēt uz reāliem draudiem un rada nevajadzīgus izdevumus.

Jelgavas rajona Pārtikas un veterinārā dienesta pārvalde informāciju par it kā mirušu gulbi saņēma no 112 centrāles Rīgā. Šeit īsi pēc desmitiem operatorei zvanījusi kāda skolniece un teikusi: "Pie mums kaimiņu dārzā guļ beigts ziemeļu gulbis. Vai tā nevarētu būt putnu gripa?" Speciālistiem licies aizdomīgi – ārā sniegs un ledus, gājputni vēl nav atgriezušies, bet nepārbaudīt nedrīkst.

Arnolds Žilvinskis, PVD Jelgavas pārvaldes vadītājs: "Operatīvi tika norīkota inspektore, un norādītajā vietā gulbis netika atrasts. Jāuzzina un jāatrod zvanītājs. Izrādās, ka tās bija Kalnciema vidusskolas 5. klases skolnieces, zvanīja uz Glābšanas dienestu, bet norādīja savas draudzenes adresi."

Report.: "Īsā laikā tika noskaidrots, ka zvanītāja dzīvo turpat netālu. Vecākiem un pedagogiem notikušais ir šoks."

Līga Sokolova, klases audzinātāja: "Ārkārtas gadījums. Kāpēc viņām tas ienāca prātā, nevaru iedomāties. Meitenes nav sliktas. Kāpēc viņas to izdarīja, to es nezinu."

Report.: "Lai arī PVD maldinošais izsaukums radījis nevajadzīgus zaudējumus, Jelgavas pārvaldes vadītājs nolēmis skolnieces pasaudzēt un pretenzijas necelt, tajā pašā laikā cerot, ka līdzīgu gadījumu nebūs. Savukārt minētajā skolā noticis audzinošs seminārs. Jau stāstījām, ka joki saistībā ar putnu gripu kļūst aizvien biežāki, dienestam zvana par teju katru mirušu kanārijputniņu, bet vakar Bauskā, visticamāk, nošauts vanags apzināti tika novietots pilsētas centrā pie lielveikala."

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu