Pjerluidži Kollina “Mani spēles noteikumi” (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izdevniecība “Lauku Avīze” laidusi klajā slavenā itāliešu futbola tiesneša Pjerluidži Kollinas grāmatu “Mani spēles noteikumi”. Grāmatu latviešu valodā tulkojis ilggadējais futbola tiesnesis Miķelis Rubenis.

Jebkurš, kurš interesējas par pasaules līmeņa slavenībām, ir pamanījis plikgalvaino Fantomasu – tiesnesi Kollinu. Grāmatā “Mani spēles noteikumi” viņš ļauj ielūkoties futbola tiesneša darbā un savas dzīves aizkulisēs. Kāpēc Kollina nodzina matus? Vai futbola tiesnesis – tā ir profesija? Ko itāliešu tiesnesis ēd un kā trenējas? Kā viņš iepazinās ar savu sievu? Arī – kā novadīt spēli taisnīgi un kāpēc vispār tiesnesis laukumā vajadzīgs? Uz šiem un vēl daudziem citiem jautājumiem atbildes meklējamas grāmatā ne tikai futbola faniem, bet arī tiem, kuriem interesē slavenību dzīvesveids un atziņas.

Par autoru:

Pjerluidži Kollina tiesā spēles no 1977. gada, no 1995. gada viņš ir starptautiskās kategorijas tiesnesis. Piecus gadus – no 1998. līdz 2002. gadam Pjerluidži Kollina atzīts par labāko tiesnesi pasaulē. Viņš ir populārs Itālijā un citur pasaulē futbola aprindās, bet ne tikai. Popularitāti ieguvis ārējā izskata dēļ, jo tālajā 1984. gadā vīrietis bez matiem bija retums. Speciālisti uzteic Kollinsas principialitāti futbola noteikumu ievērošanā un prasmi adekvāti reaģēt nestandarta situācijās.

Pjerluidži Kollinas grāmatu “Mani spēles noteikumi” (143 lpp.) laidusi klajā izdevniecība “Lauku Avīze”. Tulkojis Miķelis Rubenis. Cena Ls 2.99

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu