Nedēļas filmu apskats ASV (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Labāk vēlāk nekā nekad; Visuma laika un telpas mijiedarbībā notika neliela nobīde, kā rezultātā mans iknedēļas raksts tapa ar nokavēšanos. Uzskatiet, ka tam par iemeslu ir "Epic Movie", kas ieņēma pirmo vietu ASV kinoteātros.

"Epic Movie" panākumus var salīdzināt ar krītošas sviestmaizes efektu. Jau iepriekš zinot, kā tā nokritīs, tu plāties ar rokām, žestikulē un mēģini protestēt, bet jēgas nekādas. Starp citu, ja filmas nosaukums ir "Epic Movie", tad kāpēc starp parodētajām filmām ir arī tādi gabali kā "Borats", kurā vienīgais episkais elements ir aizsegts ar melnu rāmīti? Protams, par šīs filmas nepelnītajiem panākumiem nav jēgas uzkarst, jo tas tikai veicinās jau tā diezgan traģiskās globālās sasilšanas sekas. Grīda ir nosmērēta ar sviestu, un atliek tikai nopūsties.

Diezgan pārsteidzoši veiksmīga nedēļas nogale padevās talantīgā Džo Karnahana jaunajai filmai "Izsvēpēt Dūzi". Līdzīga rakstura filmas, it sevišķi, ja tās izbrāķē gandrīz vai visi prominentie kritiķi, parasti nenopelna vairāk par desmit miljoniem ASV dolāru (piemērs: Crank, Running Scared). Filmas „Izsvēpēt dūzi” sižetu īsumā varētu raksturot kā veco labo „It''s a Mad Mad Mad Mad World” ar algotiem slepkavām. Kaut arī iegūta tikai otrā vieta, tas noteikti ir uzskatāms par filmas komerciālu panākumu, jo nelielais budžets pēc pāris dienām jau būs atpelnīts.
Dženifera Gārnere
Par romantiski noskaņoto „Catch and Release” es neko nezinu, tāpēc atļaušos nekomentēt. Pateikšu tikai to, ka tajā filmējas Bena Afleka sieva jeb viņa vīrišķā pusīte Dženifera Gārnere. 8 miljonu budžets filmai, kura novēlās no zila gaisa, nav nemaz tik slikti. Vēl vienai debitantei "Blood and Chocolate" negāja tik spoži – tā pat neiekļuva desmitniekā. Filmas galvenā mērķauditorija aizskrēja skatīties "Epic Movie", atstājot šo filmu medicīnas studentu rokās - kurš tad vēl ies skatīties filmu ar tik medicīniski perversu nosaukumu. Vairāk Top 10 nekas sevišķi interesants. Tomēr gribētos pieminēt Oskara nomināciju "atsvaidzinātāja" Martina Skorsēzes mūsdienu krimiķi "The Departed". Šī gandrīz vai bezkaunīgi izklaidējošā, pārdomātā un melni komiskā filma par policistiem un bandītiem Bostonas netīrajos rajonos nopelnīja trīs miljonus un vēl vairāk nostiprināja runīgā Martina lielāko komerciālo panākumu. Pavisam nesen filmu pamanīju vietējo filmu dvd plauktos, tāpēc tiem, kas filmu vēl nav redzējuši, - ko jūs gaidāt?

Nedēļas nogales top 12 ASV (26.-28.janvāris 2007)
Filmas nosaukumsNedēļasIeņēmumi miljonos $Kopējie ieņēmumi
1.Epic Movie1

$18.6m

$18.6m

2.Smokin'' Aces1

$14.6m

$14.6m

3.Night at the Museum6

$9.5m

$250.1m

4.Stomp the Yard3$7.6m$50.5m
5.Catch and Release1

$7.6m

$7.6m

6.Dreamgirls7$6.7m$86.7m
7.The Pursuit of Happyness7

$4.9m

$152.9m

8.Pan''s Labyrinth5

$4.7m

$16.5m

9.The Queen18

$4.0m

$41.2m

10.The Hitcher (2007)2$3.6m

$13.4m

11Freedom Writers4$3.5m$31.3m
12The Departed17$3.3m$125.2m
boxofficemojo

Drīzumā ASV kinoteātros

Pazīstamo Honkongas šausmu filmu režisoru Pang brāļu jaunākais darbs „The Messengers” ir pirmā Amerikā veidotā filma. Cerams, ka brāļiem izdosies attaisnot uz viņiem liktās cerības, jo visas dueta radītās filmas pēc režisoru debijas filmas "The Eye" var raksturot kā nesaturīgas. "Because I Said So" no visām pasaules problēmām izvēlējās vissvarīgāko - Mendijas Mūras personāžs nevar atrast sev draugu, tāpēc palīgā nāk viņas ģimene. Lai veicas!

Tātad, kura no šīm divām filmām, jūsuprāt, nopelnīs vairāk?

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu