Mūziķi zīlē Eirovīzijas rezultātus (33)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vislielākās kaislības, emocijas, ažiotāža Latvijas mūzikā joprojām ir saistīta ar Eirovīzijas konkursu.

Kā nekā tiek noteikta labākā 2006. gada eirodziesma! Nu jau desmit fināldziesmas ir zināmas, bet kura būs tā īstā, kas 20. maijā Latviju pārstāvēs Grieķijā? PUFF aicināja Latvijas mūziķus – šoreiz tos, kuri Eirovīzijā nepiedalās, – pazīlēt kafijas biezumos un pateikt savu viedokli!

Valters Frīdenbergs (dueta Valters un Kaža dalībnieks, kurš Latviju pārstāvēja 50. Eirovīzijas dziesmu konkursā Ukrainā):

Šogad noteikti vislielākās iespējas pārstāvēt Latviju Grieķijā ir Cosmos. Tomēr ir viens liels mīnuss – brāļiem igauņiem ir Cosmos prototips, kas arī dzied akapella.

Vēl ļoti labs ir Amber un Sonjas savienojums. Pavisam nesen biju uz Sonjas diska prezentāciju un varu teikt droši – balss viņai tiešām ir ļoti laba. Vēl labāko trijniekā varētu tikt kāds no Ilzes Melnes vai Mārtiņa Freimaņa lolojumiem – grupa H20 vai Nasty Smile. Turklāt Mārtiņš viņu dziesmām ir gan mūzikas, gan vārdu autors. Viņš jau vispār tāds Eirovīzijas spečuks!

Valtera prognoze:

1. Cosmos. I Hear Your Heart 2. Amber un Sonja Bishopa. Later (Sonjai ir ļoti laba balss) 3. Nasty Smile. Don’t vai H2O. You Say That Kissin’ Is Good (viņiem ir labs skolotājs)

Ladybird:

Domāju, ka vinnēs Cosmos, jo viņi sevi jau pierādīja Jaunajā Vilnī. Turklāt viņi ir iepatikušies arī krievu publikai, kas arī garantē lielu skatītāju atbalstu. Vēl ļoti labs sniegums ir Jenny May. Viņa man ir laba draudzene, bet ne jau tāpēc es viņu ierindoju labāko trijniekā. Uzskatu, ka Eirovīzijā ir jāpiedalās nevis tautas mīlulim, bet gan tādam, kas varētu iekarot Eiropu. Par piemēru var minēt F.L.Y. Tur bija apvienot trīs Latvijas mīluļi. Nu, un kas iznāca? Nekas, jo mūsu mīluļi Eiropai neko nenozīmē. Dziedātājam ir jābūt atmiņā paliekošam gan ar savu dziesmu, gan ar skatuves šovu. Un nevajag aizmirst par harizmu! Citādi omas sabalso – un čušš (nekas – krievu val.) no tā visa sanāk! Bet Jenny uz skatuves izskatās labi, arī dziesma ir ļoti laba. Man patīk Jenny tērps.

Ladybird prognoze:

1. Cosmos. I Hear Your Heart 2. Jenny May. I''m Alone (skaists tērps) 3. Amberlife un Anna Polanski. Day or Night (lietuviešu dziedātājs Amberlife vien ir ko vērts!)

Ralfs Rubenis (Tranzīts)

Man visvairāk patika Marts Kristiāns Kalniņš un instrumentālā čellu rokgrupa "Melo-Mania" ar dziesmu "Say It Is". Varbūt neesmu objektīvs, bet šī kompānija man ļoti patīk. Turklāt šajā dziesmā atklājas raksturīgā Imanta Kalniņa mūzika, kas ir latviešu fenomens, un izpildījums ir ar angļu roka tradīcijām, kas varētu iet pie sirds arī pārējiem. Un šī te Marta sintēze ar trīs čellistiem ļoti labi izskatās arī vizuāli.

Savukārt "Cosmos puišiem šī nav labākā dziesma, skatītājiem gribēsies kaut ko saldāku. Tā nav Eirovīzijas dziesma, turklāt tai vajadzētu būt lipīgākai. Vēl man ļoti patika Nicol dziesma "Player"" , bet diemžēl tālāk par pusfinālu viņa netika. Bet Sonjas un Amber izpildītā Later ir skaista un klasiska Eirovīzijas dziesma. Ralfa prognoze:

1. Marts Kristians Kalniņš un Melo-Mania. Say It Is (veiksmīgs savienojums) 2. Cosmos. I Hear Your Heart (grupa, kas sevi jau ir pierādījusi) 3. Sonja Bishop un Amber. Later (klasika, mūžīga vērtība!)

Dons:

Neesmu Eirovīzijas patriots! Man nav bijis laika cītīgi pasekot līdzi šā konkursa notikumiem, bet kā labākos, spilgtākos kandidātus Eirovīzijas finālam nešauboties varu minēt "Cosmos". Šiem puišiem ir profesionāls sniegums, tāpēc viņiem ir izredzes uzvarēt arī Grieķijā.

Dona prognoze:

1. Cosmos. I Hear Your Heart (profesionāls sniegums) 2. Marts Kristiāns Kalniņš un Melo-Mania. Say It Is 3. VIA Meitenes. Get Out of My Way (ģimenes bizness – tur taču dzied Lily)

Pele jeb Liene Zostiņa:

Viennozīmīgi esmu par "Cosmos", viņiem ir sava odziņa. "Cosmos" puiši ir vienkārši, bet izsmalcināti. Eirovīzijas dalībnieku ir tik daudz, tāpēc vēl kādu negribas izcelt. Bet "Cosmos" dzied akapella, kas mūzikas lauciņā ir labs rādītājs.

Peles prognoze:

1. Cosmos. I Hear Your Heart (vienkārši, bet izsmalcināti)

Artis Dvarionas (R.A.P):

Nevaicā man neko par Eirovīziju! Neesmu lietas kursā un uzskatu, ka man tas nav vajadzīgs. Garām ejot, šo to esmu dzirdējis, bet kaut ko prognozēt negribu. Šķiet, ka šīs grupas, kas piedalās Eirovīzijā, parādās kā sēnes pirms lietus un pēc tam arī nozūd. Protams, šogad tur piedalās vairāki pazīstami un sevi pierādījuši cilvēki, bet man tas ir nesvarīgi.

Aigars Ruņčis (Borowa MC):

Liekas, par to, kas varētu uzvarēt, nevienam vairs šaubu nav! Visi runā, ka tie būs "Cosmos". Var jau būt, bet, spriežot pēc mūsu – "Borowa MC" – negaidītajām uzvarām dažādos mūzikas konkursos, jāsaka – brīnumi notiek! Tātad arī Eirovīzijas konkursā viss vēl var apgriezties. Turklāt dziesma "I Hear Your Heart" nav Cosmos labākā dziesma, bet viņi ir jau iepriekš sevi pamatīgi pierādījuši. Vēl man patīk Gain Fast izpildītā "Last Good Bye". Vēl interesanta ir re:public dziesma "Feel the Engine", kas ir roķīgāka nekā pārējās. Bet neko nevar zināt, viss atrisināsies 11. martā.

Aigara prognoze:

1. Cosmos. I Hear Your Heart (ja nenotiks kāds brīnums!) 2. Gain Fast. Last Good Bye (pa drauga būšanai) 3. Marts Kristiāns Kalniņš un Melo-Mania. Say It Is

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu