K. Brinkbeimers, K. Hēgess "Kristofora Kolumba pēdējais ceļojums"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kristofora Kolumba ceturtais un vienlaikus arī pēdējais ceļojums uz Jauno pasauli noslēdzas ar katastrofu: viņam jācīnās ar indiāņiem, jāpārvar spēcīgas vētras, nodevība un sacelšanās. Citu pēc cita Kolumbs zaudē savus četrus kuģus — pēdējie divi uzskrien uz sēkļa pie Jamaikas krastiem. Slims, gandrīz akls un tuvu vājprātam veselu gadu viņš gaida savus glābējus. Beidzot ceļotājs atgriežas mājās, taču Spānijā viņu neviens negaida. Kolumbs mirst 1506. gadā — vientuļš un aizmirsts.

Stāsts par Kristoforu Kolumbu apraksta ceļotāja triumfu un traģēdiju. Lielisks piedzīvojums un zinātnisks kriminālromāns. 500 gadus pēc Kolumba nāves viņa personība atkal nodarbina ekspertu prātus: starptautiska zinātnieku un nirēju komanda pēta noslēpumainu vraku Panamas piekrastē. Vai tas būtu Kristofora Kolumba Vizcaína? Senos arhīva materiālos vēsturnieki mēģina rast atbildes uz daudziem jautājumiem. Kāds bija Kolumba mērķis, kad viņš 1492. gadā devās ceļā uz rietumiem? Kādēļ Jaunās pasaules atklājumus finansēja vergu tirgotājs? Un kas patiesībā notika Kolumba pēdējā, ceturtā ceļojuma laikā, kad viņš pārcieta sacelšanos, vētras un nodevību, zaudēja visus četrus kuģus un gandrīz akls un tuvu vājprātam bija spiests uzturēties Jamaikas piekrastē.

Autori

Klauss Brinkbeimers dzimis 1967. gadā Minhenē un kopš 1995. gada strādā SPIEGEL redakcijā par ārvalstu reportieri. Viņš ieguvis vairākas balvas žurnālistikā un ir tādu bestselleru kā “Bagātā Štefija, nabaga bērns — Grāfas lieta” un “11. septembris — kāda teroristu uzbrukuma vēsture” līdzautors, bet brīvajā laikā nodarbojas ar burāšanu un niršanas sportu.

Klemenss Hēgess dzimis 1960. gadā Bonnā, kopš 1991. gada strādā SPIEGEL, bijis žurnāla korespondents Vašingtonā un ārvalstu reportieris. Šobrīd Hēgess ir nodaļas vadītājs un veidojis neskaitāmas titullapas un rakstus par jūrniecības tēmu. Viņš ir burātājs, kas devās pa Kolumba pēdām Karību jūrā.

No vācu valodas tulkojusi Inga Grundmane.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu