MAN atceļ "Scania" izteikto pārņemšanas piedāvājumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas rūpniecības koncerns MAN pieņēmis lēmumu atcelt izteikto Zviedrijas kravas automašīnu ražotāja "Scania" pārņemšanas piedāvājumu, teikts trešdien izplatītajā MAN paziņojumā.

Sarunu gaitā starp MAN un lielākajiem "Scania" akcionāriem - Vācijas autobūves kompāniju "Volkswagen" un Zviedrijas investīciju kompāniju "Investor" - noskaidrojās, ka MAN, "Scania" un "Volkswagen" kravas automašīnu struktūrvienības alianse iesaistītajām pusēm varētu būt izdevīga. Tomēr pēdējais MAN izteiktais "Scania" pārņemšanas piedāvājums alianses veidošanai nav piemērots, jo gan "Volkswagen", gan "Investor" to noraidīja.

Līdz ar to MAN pieņēma lēmumu nemainīt izteiktā pārņemšanas piedāvājuma noteikumus. MAN gatavojas iesniegt Zviedrijas Fondu biržā prasību atcelt izteikto pārņemšanas piedāvājumu, norādīja MAN pārstāvji.

"MAN līdz šā gada beigām mēģinās vienoties ar MAN, "Scania" un "Volkswagen" kravas automašīnu struktūrvienību par alianses veidošanu,'''' pavēstīja MAN pārstāvji.

Kā zināms, pagājušā gada novembrī MAN izteica "Scania" 10,3 miljardus eiro (7,2 miljardus latu) vērtu pārņemšanas piedāvājumu, bet sākotnējo 9,6 miljardu (6,7 miljardu latu) pārņemšanas piedāvājumu "Scania" pagājušā gada rudenī noraidīja.

Šā gada sākumā izsaknēja informācija, ka MAN līdz janvāra beigām varētu palielināt "Scania" pārņemšanas piedāvājumu par aptuveni 10%.

34% "Scania" akciju pieder "Volkswagen", 20% - "Investor", bet MAN - 14,5%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu