Liepājas teātrī top Sniegbaltītes skola

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Domāju, daudziem atmiņā uz palikšanu tāpat kā lēnīgi apcerīgais lācītis Pūks, vasarraibumainā Pepija vai omulīgais zaptes burku tukšotājs Karlsons iespiedies vēl pulciņš bērnības dienās iemīļotu varoņu.

Iepriekšējā gadsimta 50. gados tapušā radioiestudējuma Sniegbaltītes skola zvērēni: Veras Singajevskas balsī runājošais Vilcēns, Elvīras Leimanes Vāverīte, Veltas Skurstenes Ezītis, Emīlijas Bērziņas Vārna, Kārļa Strādera Lācēns Miška un pārējie.

Nesen, atzīmējot 50. gadadienu, kopš šis režisores Anastasijas Stepulānes iestudējums uzrunāja mazos radioklausītājus, klajā laists kompaktdisks ar iemīļoto raidlugu, noticis Sniegbaltītes skolas 50 gadu salidojums, un šogad gaidāma atkal jauna tikšanās ar Sniegbaltītes skolas raibo meža iemītnieku kompāniju. Par to šoreiz parūpējies Liepājas teātris un režisors Ivars Lūsis, iestudējot Georgija Landau darbu un par izrādes pamatu ņemot tieši populāro radioiestudējumu ar Grigorija Tepļicka mūziku.

Tā būs muzikāla komēdija bērniem ar dziedāšanu un dancošanu par zvēriņu skolas gaitām, jo tiem tāpat kā mazajiem cilvēkbērniem, kas iet skolā, taču arī jāmācās. Bet kāds tomēr netiek laists uz skolu, jo Lācene ir noraizējusies par savu Lācēnu, tāpēc ka apkārt dauzās huligāns Vilcēns. Protams, izrādes gaitā visas problēmas tiks atrisinātas. Vilcēns beigs darīt blēņas vai vismaz darīs tās mazāk, jo atteikties no palaidnībām pavisam taču ir gandrīz neiespējami, un to it labi zina arī pieaugušie, bet Lācēns tiks uz skolu, turklāt kļūs par pirmo puisi klasē.

Sniegbaltītes skolā zvērēniem zinības māca, protams, Sniegbaltīte (šajā lomā Inese Kučinska), bet ar huligāna Vilcēna audzināšanu nodarbosies Sala vectēvs, ko var dēvēt par tādu kā skolas direktoru, un to spēlēs Ivars Krastiņš.

Uz Liepājas teātra skatuves Lācēnu atveidos Armands Kaušelis, viņa mammu Lāceni – Zanda Štrausa, bet viņa klasesbiedru lomās redzēsim Edgaru Pujātu, kas spēlēs Āpsi, Leldi Kaupužu un Ivondu Vilsonu – viņām tikušas Zaķēnu lomas. Jūlija Ļaha atveidos Vāverīti, Marģers Eglinskis – Ezi, Maija Romaško – Vārnu. Savukārt nešpetnā Vilcēna ādā iejutīsies Egons Dombrovskis.

Izrādes telpu radījis scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmus – Liene Rolšteina. Ivara Lūša iestudējumā skanēs jau pazīstamās dziesmas Normunda Kalniņa aranžējumā, bet izrādes kustību konsultante ir Santa Grīnfelde.

Liepājas teātra Sniegbaltītes skolas pirmizrāde būs otrdien, 6. februārī, pulksten 12, bet nākamās izrādes plānotas 7., 11., 25. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu