Austrija ielūdz ES partnervalstis piedalīties konferencē par putnu gripas problēmām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrijas veselības aizsardzības ministre Marija Rauha-Kallata sestdien ielūdza ES veselības aizsardzības ministrus, kā arī savus kolēģus no Bulgārijas, Horvātijas, Rumānijas un Turcijas uz sarunām par to, kā cīnīties pret putnu gripu.

Rauha-Kallata cer, ka savu padomu piedāvās arī ANO eksperti, kuri, iespējams, piedalīsies piektdien paredzētajā konferencē, kas raksturota kā "apmaiņa ar informāciju", vēsta Austrijas ziņu aģentūra APA.

Šis priekšlikums izteikts laikā, kad Eiropā aizvien palielinās satraukums par putnu gripas vīrus nāvējošā paveida H5N1 straujo izplatīšanos. Tas nogalinājis aptuveni 90 cilvēku, galvenokārt Āzijā, bet sestdien Francija kļuva par sesto ES dalībvalsti, kurā konstatēts šis vīruss.

Austrijā, kas patlaban ir ES prezidējošā valsts, amatpersonas sestdien paziņoja, ka vīruss atklāts kādam gulbim Vīnē un pīlei tuvējā ciemā.

Rauha-Kallata deva rīkojumu turēt mājputnus iekštelpās visā valstī pēc viņai adresētās kritikas, ka viņa neesot rīkojusies nekavējoties, kad otrdien Austrijā pirmo reizi tika atklāts putnu gripas vīruss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu