"Koenigsegg" gatavs pārspēt "Veyron" (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedru kompānija "Koeingsegg" sola, ka tuvāko dienu laikā izlaidīs jaunu modeli - superautomobili CCX.

Spriežot pēc visa, CCX galvenais uzdevums būs "Koenigsegg" atgriezt pasaulē ātrāko ikdienas lietošanai piemēroto automobiļu ražotāja godu, kuru tas zaudēja līdz ar "Bugatti Veyron" izstrādes pabeigšanu, tiesa, detalizētu informāciju zviedri vēl neizpauž.

Pirms gandrīz gada "Koenigsegg CCR" Nardo ātrumaplī Itālijā uzrādīja 388 km/h maksimālo ātrumu un no troņa gāza iepriekšējo pasaulē ātrāko ielas automobili "McLaren F1", kurš tur bija pavadījis septiņus gadus. Taču, tā kā no pagājušā gada septembra pēc vairākkārtējas atlikšanas pilnā sparā rit neskaitāmu likstu vajātā "Bugatti Veyron" ražošana, "Koenigsegg" nācās atkāpties no pjedestāla augstākā pakāpiena.

"Bugatti Veyron" ar tam uzstādīto astoņu litru W16 motoru un četrām turbīnām, kas pēc pases datiem attīsta 1001 zirgspēka jaudu, spēj attīstīt 407 km/h maksimālo ātrumu.

Saprotams, ka zviedriem šāda notikumu attīstība nav pa prātam, tādēļ tapis "ātrgaitas pārsteigums", kuram noslēpumu plīvurs tiks noņemts Ženēvas auto izstādē marta sākumā.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu