Konsoles piedāvā īstu realitāti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spēlēt datora spēlītes šodien var gandrīz ikviens. Grūti būs atrast gados jaunu cilvēku, kas kaut reizi nav ļāvies šim kārdinājumam. Taču ir cilvēku kategorija, kurus dēvē par profesionāliem spēlētājiem. Viņi jau sen pieprasījuši ko vairāk. Tad nu arī viņiem ir izstrādātas tā sauktās spēļu konsoles, ko var pievienot TV ekrānam.

«PlayStation» — «Sony» radīts produkts ir viena no šādām konsolēm, ar kuras palīdzību var raļļot, šaut, spiegot un sportot uz lielajiem ekrāniem. Otra vērā ņemamā konsole pieder «Microsoft», un tā jaunākais produkts ir «Xbox360».

Kā dzīvē un vēl trakāk

Konsoles savu popularitāti galvenokārt iekarojušas ar to, ka spēlētājam sniedz fantastisku realitātes izjūtu. Jaunās «Sony» un «Microsoft» iekārtas visā pilnībā var izbaudīt tikai uz kārtīga plakanā ekrāna.

«Sony Computer Entertainment Europe» viceprezidents Fils Harisons paziņojis, ka videospēļu izstrādātāji nekad nespēs izmantot visu jaunās spēļu konsoles «PlayStation 3» potenciālu. ASV interneta forumos vēl joprojām var lasīt tikai sajūsmas brēcienus par jauniegūto mantiņu. Kā gan tu nebrēksi, ja diennakts nostāvēta rindā vai «PlayStation» jaunā versija pirkta, maksājot trīskārtīgu (pat pieckārtīgu!) cenu.

Attiecībā pret «Microsoft Xbox» viena no ievērojamākajām «PlayStation 3» priekšrocībām būs iebūvētais jaunās paaudzes kompaktdisku «Blue Ray» lasītājs. Tas ļauj vienā kompaktdiskā pārnēsāt daudz vairāk informācijas. «Blue Ray» formāta disku ietilpība ir 25 GB datu viena slāņa diskiem un 50 GB divu slāņu diskiem, kamēr pašreizējos DVD diskos nevar ierakstīt vairāk par 4,7 GB.

Šie rādītāji vienlaikus gan priecē, gan biedē. Presē jau parādījušās ziņas, ka jauno produktu, iespējams, daudzi nepirks šo visnotaļ dārgo papildu izmaksu dēļ, jo «Blue Ray» lasītājs vien maksā, ai, ai, cik daudz naudiņas.

Savukārt «Microsoft» jaunajā «Xbox» ļauj izvērsties «online» spēlētāju tīkla «Xbox Live» cienītājiem. Tas dod iespēju ielādēt interneta spēļu saturu un čatot ar draugiem. Ar šīs ierīces starpniecību spēlētājus var uzaicināt uz cīņām, piedalīties dažādās tīkla sacensībās, sarunāties ar cilvēkiem. Liela daļa «Xbox» cienītāju «Microsoft» produktu izvēlas tieši «Live» lielo iespēju dēļ.

Abus produktus vieno tas, ka grafika un skaņa ir neaprakstāma. Spēlētājs saplūst ar varoņiem, kas rada bezmaz vai simulācijas spēļu iespaidu. Eksperti atzīst, ka tas nav nekāds brīnums. Prakse rāda, ka jaunas konsoles tirgū parasti parādās ar 4–5 gadu starpību, tāpēc šīm būs jābūt uzdevuma augstumos, lai darbinātu spēles, kas tiks radītas pēc gada un diviem.

Lara Krofta būs

Kopš 1996. gada Lara Krofta no «Tomb Raider» ir viena no iecienītākajām datorspēļu varonēm. Šī ir arī viena no visvairāk pārdotajām spēlēm. Apgrozījums ap 30 miljoniem eksemplāru noteikti atzīstams par iespaidīgu. Varones desmitgades jubilejā tika paziņots par speciālo izdevumu: «Tomb Raider 10th Anniversary Edition». Šo spēli izstrādāja «Crystal Dynamics», kas piedalījās arī «Tomb Raider Legend» izstrādē. Jaunā spēles versija pavisam drīz iepriecinās fanus Eiropā. To varēs spēlēt gan datorā, gan «PlayStation 2», gan «PlayStation Portable». Neapšaubāmi, ka «Xbox 360» un «PlayStation 3» to varēs izbaudīt vēl neiedomājamā kvalitātē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu