Maija Dambe-Kolinsa "Astroloģija virtuvē"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šis ir starpkontinentāls projekts, kura izveidē iesaistījusies autore – profesionāla astroloģe un pasniedzēja, ASV dzīvojošā latviete Maija Dambe-Kollinsa kopā ar augstas klases pavāriem – Džeimsu Kavanavu (šefpavārs no Amerikas), Ēriku Dreibantu (restorāna "Kaļķu vārti" šefpavārs), Gintu Aizupieti (Reval Hotel Latvija šefpavārs), Edgaru Bondaru ("Vanille cafe" šefpavārs), Kasparu Jansonu ("Hotel Bergs" šefpavārs) un Ingu Cīruli (restorāna "Kaļķu vārti" pavāre).

Grāmata "Astroloģija virtuvē" ir unikāla ar to, ka autore vispusīgi atklāj, kādi ēdieni, pārtikas produkti un garšvielas katrai zodiaka zīmei ir vispiemērotākie. Balstoties uz ieteiktajiem produktiem, pavāri ir uzrakstījuši 165 oriģinālas receptes visām horoskopa zīmēm, kuras grāmatā sistematizētas šādās nodaļās: zodiaka zīme – brokastis, pusdienas, vakariņas, zodiaka zīme un mīlestība, zodiaka zīme un ģimene, zodiaka zīme un draugi, zodiaka zīme un gadskārtu svinēšana. Grāmata ir bagātīgi ilustrēta – pavāru gatavotos ēdienus fotografējis pazīstamais fotomākslinieks Aivars Drāznieks.

Grāmatas autore katram lasītājam piedāvā vēl kādu brīnišķīgu iespēju – pašiem noteikt, kur viņa horoskopā atrodas Mēness un Venera, tādējādi gūstot vispusīgāku priekšstatu par sevi, jo Mēness, kā zināms, nosaka cilvēka ikdienas ritmu, bet Venera – spēju baudīt ēdienus.

Par autori. Amerikā dzīvojošā latviete Maija Dambe-Kollinsa ar astroloģiju nodarbojas jau vairāk nekā 30 gadus. Šī zinātne viņai sniegusi atbildes gan uz daudziem personiskiem sasāpējušiem jautājumiem, gan devusi iespēju palīdzēt tiem, kuri pie viņas meklējuši “zvaigžņu palīdzību”. Grāmatas Astroloģija virtuvē autore arī pati ir aizrautīga kulināre, veselīga uztura un vispār veselīga dzīvesveida piekritēja un propagandētāja – savos 60 gados katru dienu skrien, trenējas fitnesa zālē un jau vairāk nekā 10 gadus nodarbojas ar karatē, ir guvusi uzvaras arī dažādās sacensībās (ir divu brūno jostu īpašniece).

Latvijā Maijai Dambei-Kollinsai ir izdota atmiņu grāmata "Sveika, Amerika!" (Grāmatu apgāds Madris 2004)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu