Nedēļas filmu apskats ASV (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beidzot ir sācies jauns gads, un, kā vienmēr, kino lauciņā mūs gaida lieli pārsteigumi, nepatīkami sarūgtinājumi un filmas, kuras vienkārši eksistē un atstāj pilnīgi vienaldzīgus. Kas var būt sliktāks, vai ne? Laimīgu jauno gadu!

Kino apmeklējums pirmajā nedēļā ASV ir acīmredzami krities, bet tas ir saprotami - nauda izgaisusi nocenoto dāvanu iegādei, kā arī apdegumu un nieru ārstēšanā. Savukārt salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo nedēļu ienākumi ir kāpuši par 10%! Viens no iemesliem ir pašreizējais līderis "Night at the Museum", kurš jau otro nedēļu atrodas pirmajā vietā. Neskatoties uz to, ka grūti atrast kādu cilvēku, kurš bez sirdsapziņas pārmetumiem filmu nosauks par baudāmu, tomēr tā jau ir nopelnījusi 164 miljonus ASV dolāru! Tas, protams, garantē, ka pavisam drīz viens no Holivudas neizteiksmīgākajiem režisoriem Šons Levijs mūs pārsteigs ar kādu jaunu pērli, kurā pirmās klases līmeņa humors un viendimensionālas, bet tomēr staigājošas klišejas sitīs augstu vilni.

No jaunajām filmām nekādus lielus pārsteigumus neesam sagaidījuši. Vislabāk ir gājis pie mums jau izrādītajai "Children of Men", kurai šī nav īsti debija, jo vēl 2006. gadā tā tika izrādīta pāris kinoteātros ar cerību, ka kāds no filmas veidotājiem tiks pie Oskara nominācijas (diez vai...). Atšķirībā no filmas neizteiksmīgajiem panākumiem Latvijā, ASV kinoteātros "Children of Men" ir savākusi 10 miljonus, kas, ņemot vērā kinoteātru skaitu (1,209), nav tas sliktākais rezultāts. Katrā ziņā iesaku filmu noskatīties - ļoti aktuāla, cilvēciski emocionāla un tehniski perfekti izpildīta filma, kura, neskatoties uz sižetiski drūmo noskaņu, patiesībā ir gandrīz kā apliecinājums nākotnes cerībai šajos tumšajos bezsniega ziemas vakaros..

Pārējie debitanti visdrīzāk ir filmas, kuras pēc pusgada neviens vairs neatcerēsies dažādu iemeslu dēļ. Ceturtās vietas ieguvēja "Freedom Writers" ir atgādinājums, ka pēc saņemtās Oskara balvas aktieriem (it sevišķi sievietēm) ir ļoti grūti atrast labas, interesantas lomas, un šajā gadījumā no tā ir jācieš divreiz pie zelta statujas tikušajai Hilarijai Svankai, kura īstenībā ir vīrietis, bet jūs nevienam nestāstiet! Atsauksmes ir dažādas, bet nav šaubu, ka aktrise filmu "Freedom Writers" diez vai steigsies izcelt sava CV redzamākajā vietā. Filmas sižets ir 100x apspēlēts un jau klaji nogurdinošs - nepaklausīgie skolnieki un skolotāja, kas viņus iedvesmo izvēlēties "pareizo" ceļu.

Multfilma "Happily N''Ever After" ieņem sesto vietu, un nākamnedēļ tā visdrīzāk pametīs šo sarakstu un tiks aizmirsta, jo, pēc apraksta spriežot, izklausās pēc kārtējā neveiksmīgā, varētu pat teikt, izmisīgā mēģinājuma izbraukt uz "Shrek" multfilmu popularitātes rēķina. Turklāt tā iznāca ļoti neatbilstošā brīdī, kad multfilmu drudzis ir nedaudz pārgājis... līdz brīdim, kad vasarā iznāks kārtējais piedzīvojums par to zaļo milzi un yo-ēzeli. "Code Name: The Cleaner" ieņem divpadsmito vietu. Jo mēs mazāk par to filmu runāsim, jo labāk būs mums pašiem. Pietiek apskatīties uz filmas reklāmas rullīti, lai saprastu, ka filma ir domāta tiem, kuri kino nemīl, vai tiem, kuriem patīk sevi mocīt ar viduslaiku spīdzināšanas rīkiem; tikai šoreiz tas ir nedaudz sāpīgāk.

Nedēļas nogales top 12 ASV (5.-7.janvāris 2007)
Filmas nosaukumsNedēļasIeņēmumi miljonos $Kopējie ieņēmumi
1.Night at the Museum3

$23.7m

$163.8m

2.The Pursuit of Happyness4

$12.8m

$124.0m

3.Children of Men2

$10.1m

$11.8m

4.Freedom Writers1$9.4m$9.4m
5.Dreamgirls4

$8.6m

$54.3m

6.Happily N''Ever After1$6.6m$6.6m
7.Charlotte''s Web (2006)4

$6.5m

$66.9m

8.The Good Shepherd3

$6.4m

$48.3m

9.Rocky Balboa3

$6.1m

$60.6m

10.We Are Marshall3$4.8m

$35.1m

11Eragon4$4.8m$67.7m
12Code Name: The Cleaner1$4.2m$4.2m

boxofficemojo

Drīzumā ASV kinoekrānos:

Beidzot visas "svarīgās" filmas ir atrādītas un sākas atkritumu periods (vai vienkārši "janvāris"), kad studijas izmet maza profila filmas, kuras nevienam īsti nav vajadzīgas. Viena no tām ir "

Primeval

", kura sakrusto šausmu filmu žanru ar politiku. Dejošanas drāma "

Stomp the Yard"

nekādas lielās cerības nedod, galvenokārt pateicoties tam, ka režisors ir savulaik izcēlies ar smadzeņu šūnas apraudošo "I''ll Always Know What You Did Last Summer". Uz reāliem faktiem balstītajai narkodrāmai "

Alpha Dog

" labu un respektētu aktieru netrūkst, bet pats fakts, ka filma tiek izlaista tagad neko daudzsološu neliecina. "

Miss Potter

" nav filma par Harija māsu, bet gan par bērnu grāmatu autori Beatrisi Poteri un viņas dzīvi.

Kopumā droši vien viscerīgākā nedēļas filma, pat ja Zelvēgere pēdējo gadu laikā nevar savaldīt savu drausmīgo kāri pārtēlot pat visneatbilstošākajos brīžos. Beidzot, Liks Besons pieliek punktu (jā, tā mēs arī viņam noticējām) savai režisora karjerai ar bērnu filmu "Arthur and the Invisibles" Kā jums liekas, kura no šīm filmām nopelnīs visvairāk?

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu