Grupai "Bez PVN" gadumijā debijas albums (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latgaliešu mūzikas grupai "Bez PVN" gadu mijā beidzot ir iznācis ilgi gaidītais un lolotais grupas debijas albums "Pyrms Vuorda...".

Tas noticis, pateicoties "Hansab" atbalstam, "Latgolys Producentu Grupys" paspārnē. Albuma prezentācijas pasākums notiks 10. janvārī plkst. 20 Rīgā, klubā "Kaļķu vārti", uz kuru aicināti visi grupas fani un atbalstītāji.

Pavisam platē ir 16 dziesmas. Tās tika ierakstītas 2 gadu garumā, kopā 5 dažādās ierakstu studijās. Savā debijas albumā grupa "Bez PVN" nav baidījusies savīt un apvienot savās dziesmās dažādus mūzikas stilus. Taču vienlaikus praktiski viss sarūpētais albumā ierakstīts, izmantojot tikai dzīvos instrumentus (nesamplētos), variējot ar to skanējuma un tehniskajām iespējām.

“Pyrms Vuorda...” ir iekļautas gan iepriekš labi pazīstamas dziesmas, gan arī pavisam jaunas, kuras vēl nav skanējušas plašākai auditorijai. No jau zināmajām jāmin “Izzeimuots nu rosys”, kas videoversijā ļoti labus panākumus guva Latvijas televīziju kanālos.

Grupa “Bez PVN” sākusi savu darbību 2003.gada 27.decembrī ar koncertu Kārsavas Tautas namā. Patlaban grupā darbojas četri jaunieši no Latgales, kas dzied un spēlē valodā, kurā domā, un pārstāv tādu vēl nebijušu stilu pasaules mūzikā kā latgaļu roks.

Grupā darbojas:

Kristaps Rasims (Kips) – balss, elektriskā ģitāra; Latvijas Kultūras akadēmija, aktiermeistarības students.

Guntis Rasims (daGunchi) – balss, akustiskā ģitāra, akordeons; BA “Turība”, PR students.

Aija Repša (Aja) – basģitāra, flauta; LKA, Starptautisko attiecību studente. Artūrs Morozs (Arča) – sitamie instrumenti.

“Bez PVN” pastāvēšanas laikā ir piedalījusies gandrīz visos lielākajos Latvijas jauno grupu festivālos un konkursos un guvusi vērā ņemamus panākumus, īpaši skatītāju atbalstu. Grupa un tās pārstāvji ir darbojušies arī vairākos projektos.

Albuma viesmākslinieki:

Pēteris Orinskis – sitamie instrumenti; Arnis Slobožaņins (“Dabasu Durovys”) – mutes ermoņikas, balss; Aigars Runčis (“Borowa Mc”) – balss; Ingars Gusāns (“Borowa Mc”) - akustiskā un bassģitāra, balss; Jēkabs Kacens – perkusijas; Zane Stafecka (“Rudens Stīgas”, “Burnig Cold”) – alta vijole.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu