Spruktam trauma, Panteļejevu padzen, Ignatjevu nelaiž (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojoties Turīnas olimpiskajam hokeja turnīram, Latvijas izlases trenerim Leonīdam Beresņevam jāpārskata spēlētāju saraksts. Piespiedu izmaiņas skārušas uzbrucēju rindas, jo pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka olimpiāde savainojuma dēļ ies secen Jānim Spruktam.

Nepatīkamas ziņas saņemtas arī no Šveices, kur darbs uzteikts Grigorijam Panteļejevam, bet Zviedrijā divas spēles sasisto ribu dēļ izlaidis Rodrigo Laviņš. Savukārt austrieši Viktoram Ignatjevam pateikuši striktu nē spēlēšanai olimpiādē.

Sprukts: divi mēneši bez hokeja

Pēc tam, kad Jānis Sprukts kājas savainojuma dēļ bija izlaidis sešas Somijas čempionāta spēles, pagājušajā nedēļā viņš paspēja aizvadīt maču pret Jīviskals JyP. Šo spēli Hēmenlinas HPK uzvarēja ar 5:2, divus vārtus guva Sprukts, un tieši latviešu uzbrucējs tika atzīts par mača vērtīgāko spēlētāju (trešo reizi šajā sezonā Spruktam šāds novērtējums). Diemžēl Sprukta prieki par atgriešanos hokeja laukumā bija īsi, jo jau spēles sākumā kādā no sadursmēm viņš sajuta sāpes kreisajā elkonī:

– Pēc piespiedu atpūtas jutos ļoti labi, bet tajā vienīgajā spēlē, kurā paspēju iziet laukumā, jau mača sākumā kādā sadursmē ar pretinieku sajutu sāpes kreisajā elkonī. Tobrīd pat nebija ne mazāko aizdomu, ka sekas būs tik nopietnas. Komandas ārsti uz laiku prata savest kārtībā manu roku, un it kā viss bija kārtībā. Turpināju spēlēt, guvu pat divus vārtus un tiku atzīts par šīs spēles vērtīgāko spēlētāju, taču pēc tam sekoja nopietnāka medicīniskā izmeklēšana, kuras rezultāti bija ļoti bēdīgi. Izrādījās, ka kreisajam elkonim ir pārrautas saites un tagad uz kādiem diviem mēnešiem man jāaizmirst par hokeju – telefonsarunā ar Neatkarīgo bēdīgos notikumus atceras Jānis Sprukts.

Arī par atgriešanos laukumā pēc diviem mēnešiem Sprukts nevar būt pilnīgi drošs, jo, kā atzīst pats hokejists, vēl ir jāgaida, kā sadzīs savainotās brūces. Ja saites būs nepareizi saaugušas, tad sekas var būt vēl nopietnākas.

– Lai vieglāk aizmirstu šo nepatīkamo gadījumu, regulāri eju uz trenažieru zāli uzturēt sevi formā, bet šonedēļ plānoju aizbraukt uz Rīgu – optimismu sevī cenšas uzturēt Sprukts.

Kurš spēlēs Sprukta un Ignatjeva vietā?

Pēc bēdīgu ziņu saņemšanas no Somijas, izlases galvenajam trenerim Leonīdam Beresņevam jāsāk lūkoties to spēlētāju virzienā, kuri varētu aizstāt Spruktu. Patiesībā, izvēle Beresņevam nemaz nav tik liela, jo rezervistos viņš ir ierakstījis tikai divus uzbrucējus – tepat Rīga"2000 spēlējošo Mārtiņu Cipuli un dāni Aleksandru Macijevski. Tiesa, tas gan nenozīmē, ka izvēle tiks izdarīta tikai starp šiem diviem spēlētājiem, jo, kā zināms, paplašinātajā kandidātu sarakstā ir ierakstīti vairāk nekā 50 hokejisti un līdz pat olimpiādes sākumam uz Turīnu aizsūtītajam sastāvam var notikt lielākas vai mazākas korekcijas.

– Ja es šobrīd varētu pateikt, kurš spēlēs Sprukta vietā, es to izdarītu, bet nevaru. Idejas ir, bet lai uzreiz nosauktu kādu konkrētu uzvārdu – to es šobrīd nevaru. Pirmdien tikšos ar federācijas vadību, ar citiem treneriem, un tad arī mēģināsim atšķetināt šo problēmu. Paplašinātajā kandidātu sarakstā ir ļoti daudz uzbrucēju, un mums tikai jāizvēlas pareizais – risinājumu sastāvā radušos robu aizpildīšanā cenšas atrast Leonīds Beresņevs.

Tāpat Beresņevam vēlreiz vajadzēs pārskatīt aizsargus, jo pret paša gribu olimpiāde ies secen Austrijā spēlējošajam Viktoram Ignatjevam. Pagājušajā nedēļā hokeja federācija saņēma no Ignatjeva kluba vadības atkārtotu vēstuli par to, ka aizsargs uz olimpiādes laiku netiek atbrīvots no sava pamatdarba:

– Esam centušies visādi pierunāt Ignatjeva kluba vadību viņu atbrīvot uz olimpiādi, taču no viņu puses nav nekādas pretimnākšanas. Kā zināms, olimpiādes laikā Austrijā turpināsies vietējais čempionāts, un klubi nelabprāt atlaiž savus spēlētājus. Diemžēl arī Ignatjevu nelaiž. Atkal jāmeklē kāds spēlētājs, kurš pēkšņi kāda iemesla dēļ nevar tikt uz Turīnu – nepatīkamo faktu spiests konstatēt Beresņevs.

Panteļejevs brīvs, Tambijevs sēž

Ja kādam vēl bija ilūzijas par to, ka viens no pieredzējušākajiem izlases spēlētājiem Grigorijs Panteļejevs vēl kādreiz spēs kādā klubā uzturēties ilgāk par pāris mēnešiem, tad arī vislielākajiem viņa daiļrades cienītājiem nāksies piekrist, ka kādreiz NHL pabijušais Panteļejevs vairāk piestāv klaidoņiem, kuram ir labi tikai tur, kur viņa nav. Pavasarī aizvadījis vienu no saviem labākajiem pasaules čempionātiem, acīmredzot tika gaidīts, ka līgumi no hokeja lielvalstīm paši skries pretī, taču sezonu vajadzēja iesākt pieticīgakā Krievijas augstākās līgas komandā HK Dmitrov. Dmitrovieši par Panteļejeva (ne)meistarību priecājās tikai pāris mēnešu, precīzāk, tikai 23 spēles. Kluba vadībai, ieskatoties Latvijas izlases uzbrucēja statistikā, nācās konstatēt ne pārāk pievilcīgu ainu – tikai četri gūti vārti un piecas rezultatīvas piespēles. Pārāk niecīgs ieguldījums, lai turpinātu sadarbību ar leģionāru.

Ap jauno gadu Panteļejevam izdevās pieklājīgs darījums ar Šveices augstākās līgas komandu EV Zug, taču arī pie nesteidzīga dzīves ritma pieradušajiem šveiciešiem pacietības mērs nav neizsmeļams. Nospēlējis tikai sešas spēles (izdarījis tikai vienu rezultatīvu piespēli), un pagājušajā nedēļā cūgiešu kluba vadība pateicās par sadarbību un ieteica Panteļejevam meklēt jaunu darba vietu.

Iespējams, ka šāds risinājums būtu pateicīgāks arī citam Šveicē spēlējošajam Latvijas izlases uzbrucējam Leonīdam Tambijevam (EHC Basel). 35 gadus vecajam uzbrucējam par tikšanu sastāvā jākonkurē vēl ar sešiem ārzemniekiem, taču katrā spēlē drīkst pieteikt tikai piecus. Pēdējo divu nedēļu laikā, kad EHC Basel ir aizvadījusi četras spēles, Tambijevs šajā konkurencē palicis zaudētājs un ne reizi nav bijis pat pieteikts spēlei. Spēļu prakses trūkums nav labākais, ko var vēlēties pirms olimpiādes, taču Tambijevs ir pietiekami pieredzējis spēlētājs, lai arī šādā situācijā prastu sevi uzturēt vajadzīgajā kondīcijā.

– Pēdējā laikā pārāk daudz nepatīkamu ziņu saņemu no ārzemēs spēlējošajiem kandidātiem. Spruktam nopietna trauma, Rodrigo Laviņš savainojuma dēļ (sasistas ribas – aut.) izlaidis vairākas spēles, taču viņa līdzdalība olimpiādē nav nopietni apdraudēta. Zinu, ka no kluba ir atlaists Panteļejevs, un zinu, ka jau šonedēļ viņš būs Latvijā, lai turpinātu treniņus. Mazāk uztraucos par to, ka Tambijevs nespēlē jau divas nedēļas, tās ir tikai četras spēles. Galvenais, lai viņam nekas nekaitētu – ar smagu nopūtu problēmas sastāva komplektēšanā uzskaita Beresņevs.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu