Šodien "melnā piektdiena" (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šīsdienas datuma kombinācija - 13.datums piektdienā - tiek uzskatīta par neveiksmīgu un to mēdz dēvēt par "melno piektdienu", lai gan numerologi un paranormālo parādību pētnieki domā, ka šī dienas un datuma sakritība nevarētu izsaukt īpašas nelaimes.

Bailes no cipara "13", kas zinātniski tiek sauktas par tridekafobiju, nereti tomēr iespaido mūsu sadzīvi. Gadās, ka lidmašīnās neatrodam 13.vietu, viesnīcās - 13.istabu, slimnīcās - 13.palātu, augstceltnēs - 13.stāvu. Citkārt mājas numuram 11 seko 15 vai 11a, kā tas novērojams ar Kultūras ministrijas ēku Valdemāra ielā.

Tiek uzskatīts, ka "melnā piektdiena" patiesi varētu pārvērsties par neveiksmju pilnu dienu tad, ja cilvēki īpaši pie tā piedomās un, pastiprināti pievēršot uzmanību 13.datumam, it kā piesauks nelaimi. Savukārt, ja cilvēks tic, ka piektdiena, 13.datums, var būt lieliska diena, tā droši vien arī būs.

Numerologs Verners Straupe aģentūrai LETA iepriekš atzinis, ka piektdienas un 13.datuma sakritība nevar izsaukt īpašas neveiksmes. Drīzāk neveiksmi varot nest cipars "6". Arī paranormālo parādību eksperti domā, ka piektdiena un 13.datums nav neveiksmīgāka nekā citas dienas.

Šogad "melnā piektdiena" gaidāma vēl oktobrī, bet nākamgad - aprīlī un jūlijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu