The Strokes "First Impressions Of Earth"

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ņujorkas dendiji The Strokes gada sākumā laiduši klajā trešo studijas plati "First Impressions Of Earth".

The Strokes "First Impressions Of Earth"

(RCA)

7/12

Ar šo plati laikam ir tā, ka rūdīti grupas fani pēc vairākām noklausīšanās reizēm tomēr piespieduši sevi iemīlēt jaunās dziesmas, taču atlikusī klausītāju daļa, visticamāk, par albuma trešo dziesmu tālāk tā arī nespēs tikt.

Modeļu aģentūras "Elite" bosa dēls Hulians Kasablankass (Julian Casablancas) un kolēģi jaunajā platē kļuvuši nedaudz smagāki, katrā ziņā jaunā singla "Juke Box" izvēle par to liecina. Ģitāras rifi brīžiem atgādina pat kaut ko no pēdējiem "Weezer" ierakstiem.

Arī es esmu bijis sajūsmā par puišu pirmajām divām muzikāli nepieradinātajām platēm - "Is This It" un "Room on Fire", taču šī "The Strokes" "jaunā" skaņa man nešķiet diez ko īpaša vai interesanta, drīzāk rodas iespaids, ka puiši nolēmuši šoreiz tā labi nopelnīt. Zudis tas sākotnējais šarms - nevēlēšanās izdabāt mūzikas biznesa dogmām, nevēlēšanās filmēt "normālus" klipus u.tml.

The Strokes "First Impressions Of Earth"
The Strokes "First Impressions Of Earth" Foto: Publicitātes foto

Šoreiz grupa atteikusies no pirmo albumu producenta Gordona Rafaela (Gordon Raphael) pakalpojumiem un darbu piedāvājuši cilvēkam (Deividam Kānam), kas savā CV var lepoties ar "The Bangles", "Sugar Ray" un "Sublime" ierakstiem. Acīmredzot arī šis fakts liecina par to, ka grupa vēlējusies kaut ko mainīt savā skanējumā.

Savdabīgs eksperiments ir gluži vai gotiskā balāde "Ask Me Anything", kurā Kasablankass atkārtoti skandē "I've got nothing to say, I've got nothing to say". Varbūt tā arī ir...

Izdošanas datums 03.01.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu