Iemetiena kandidātus gaida "Arēna Rīga"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīt, 5. janvārī, 15.00 "Arēna Rīga" viesosies bērni, kas pretendē veikt pirmo simbolisko metienu 2006. gada pasaules hokeja čempionāta atklāšanas spēlē. Ar jauno halli iepazīsies konkursa "Pirmā ripa" pirmās kārtas dalībnieki, kas sacentās zināšanās par hokeja vēsturi un Latvijas hokeja sasniegumiem.

Par pirmās kārtas uzvarētājiem žūrijas komisija atzinusi 29 zēnus un vienu meiteni.

Konkursa organizatori stāsta, ka visbiežāk bērni kļūdījušies atbildēs uz jautājumiem par Latvijas hokeja izlases pirmo oficiālo spēli un pirmo piedalīšanos olimpisko spēļu hokeja turnīrā. Atbildēs ticis minēts laika posms pēc Latvijas valstiskās neatkarības atgūšanas, lai gan Latvijas hokejisti augsta līmeņa sacensībās startēja jau Latvijas pirmās brīvvalsts laikā.

Konkursa dalībnieki toties zinājuši, ka par "mūri" sauc Artūru Irbi un ka Latvijas izlases kapteinis iepriekšējā pasaules čempionātā Austrijā bija Kārlis Skrastiņš.

Pirmās kārtas uzvarētāji turpinās sacensību par iespēju veikt pirmo simbolisko iemetienu 2006. gada pasaules čempionāta hokejā Rīgā atklāšanas spēlē, kā arī saņems pasaules čempionāta suvenīrus un piemiņas balvas no "Latvijas Mobilā telefona", "Exigen Group", "Microsoft Latvia", "Viessmann" un "Rīgas Piena kombināta".

Konkursa otrajā kārtā bērniem zīmējumos būs jāattēlo versijas par čempionāta talismana bebra RIX piedzīvojumiem pasaules čempionātā Rīgā.

Konkursa žūrijas komisijā ir pārstāvēta Latvijas Hokeja federācija un 2006. gada Pasaules čempionāta hokejā rīkošanas izpilddirekcija (Kirovs Lipmans, Helmuts Balderis, Vita Savicka), kā arī čempionāta oficiālie partneri: "Hansabanka" (viceprezidents Uģis Zemturis), "Exigen Group" (Laila Baumane), "Latvijas Mobilais telefons" (viceprezidents Andris Forstmanis), kā arī mākslinieki, kas radījuši bebrēna RIX tēlu (Ivars Mailītis, Inese Mailīte, Ansis Bērziņš un Roze Stiebra).

Mērķis ir mudināt bērnus interesēties par hokeju un nodarboties ar to, tā turpinot attīstīt hokeju Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu