Eiropa Jaungadu sagaida ar uguņošanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daudzās Eiropas valstīs Jaungads tika sagaidīts ar uguņošanu lielpilsētās, bet Francijā arī tika aizdedzinātas vairāk nekā 400 automašīnas.

Lielpilsētās tika īstenoti pastiprinātas drošības pasākumi. Francijā Jaungada naktī patrulēja 25 tūkstoši policistu un žandarmu (paramilitāro policistu), lai neatkārtotos nemieri, kas oktobrī un novembrī notika Francijas pilsētās.

Policija Parīzē paziņoja, ka 267 Francijas pilsētās naktī uz svētdienu aizdedzinātas 425 automašīnas un aizturēti 266 cilvēki, bet neziņoja par nopietniem nemieriem. Pirms gada Jaungada naktī tika aizdedzinātas 333 automašīnas 132 pilsētās.

Parīzes slavenākajā ielā Elizejas laukos 2006.gada atnākšanu svinēja pusmiljons cilvēku.

Londonā ļaužu pūļi piepildīja Temzas krastus, lai noskatītos 10 minūšu ilgu uguņošanu pie rata "London Eye". Uguņošanā tika izmantotas piecu olimpisko riņķu krāsas, lai atzīmētu 2012.gada olimpiādes rīkotājas goda piešķiršanu Londonai.

Svinības ļāva londoniešiem uz laiku aizmirst nāvējošos 7.jūlija teroraktus pilsētas transporta sistēmā.

Simtiem tūkstoši cilvēku līksmoja ap Brandenburgas vārtiem Berlīnē, un tūkstoši par spīti salam sagaidīja Jaungadu Maskavas Sarkanajā laukumā.

Tūkstošiem cilvēku Lisabonā vēroja petaržu kaskādes no 150 metru augstā Vasko da Gamas tilta uz Težu upi. Šī uguņošana ilga divas minūtes, un organizētāji paziņoja, ka tas bijis lielākais uguņošanas "ūdenskritums" , kāds jebkad īstenots pasaulē. Pēc tam notika 10 minūšu ilgs "tradicionālās" uguņošanas šovs no astoņām peldošām platformām.

10 minūšu ilga uguņošana notika arī Portugālei piederošās Madeiras salas galvaspilsētā Funšalā, kur to vēroja 50 tūkstoši cilvēku. Starp vērotājiem bija simtiem tūristu uz 11 kruīzu kuģiem.

Ziemeļvalstīs uguņošanas rīkoja paši iedzīvotāji. Stokholmā šo pasākumu nedaudz aizsedza migla. Kopenhāgenā 25 gadus vecam vīrietim petarde norāva roku. Norvēģijas pilsētā Drammenā vairākas petardes nokrita uz daudzdzīvokļu nama balkoniem, izraidot ugunsgrēku, kurā neviens netika ievainots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu