Sevastova atspēlējas un sīvā cīņā sasniedz Bukarestes turnīra otro kārtu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova otrdien Bukarestes WTA «International» turnīra pirmajā kārtā sīvā cīņā atspēlēja seta deficītu un uzveica slovēnieti Dalilu Jakupoviču, sasniedzot sacensību otro kārtu.

Sevastova, kura turnīrā izlikta ar pirmo numuru, guva uzvaru grūtā cīņā ar rezultātu 4-6, 6-2, 7-6 (7:1). Izšķirošajā - trešajā - setā Sevastova atspēlējās no 0-3, pēc tam uzvaru svinot taibreikā.

Par otrās kārtas sasniegšanu Latvijas tenisiste ir nopelnījusi 30 WTA ranga punktus.

Turnīra turpinājumā viņa tiksies ar Nīderlandes tenisisti Arantu Rusu.

Pirmā seta pirmajos četros geimos labākas bija servētājas, Sevastovai ceturtajā geimā atspēlējot vienu breikbumbu. Tikmēr piektajā geimā Latvijas tenisiste ieguva trīs breika iespējas, no tām realizējot jau pirmo, kas ļāva panākt 3-2.

Turpinājums gan nesekoja, jo arī Sevastovai sāka klibot serve, kas Jakupovičai ļāva panākt izlīdzinājumu. Arī septītajā un astotajā geimā labākas bija serves uzņēmējas; devītajā geimā slovēniete noturēja savu servi, atspēlējot vienu breiku, bet desmitajā geimā Jakupoviča trešo reizi mačā guva punktu Latvijas tenisistes servē, panākot 6-4 un izvirzoties vadībā mačā.

Tikmēr otrajā setā Sevastova trešajā un septītajā geimā izmantoja breikbumbas, kamēr pati Jakupovičai tādu iespēju nedeva, gūstot pārliecinošu uzvaru setā, panākot arī izlīdzinājumu visā mačā.

Savukārt izšķirošajā setā Sevastova pirmajā geimā neizmantoja breika iespēju, bet nākamajā geimā zaudēja savu servi, turpinājumā nokļūstot iedzinējos ar 0-3. Pēc tam liepājniece gan spēja saņemties, gūstot četrus punktus pēc kārtas. Tiesa, nepadevās arī Jakupoviča, kura astotajā geimā piekto reizi mačā guva punktu pretinieces servē, panākot izlīdzinājumu 4-4, bet pēc tam panākot arī geima pārsvaru 5-4.

Nākamajos trīs geimos labākas bija servētājas, tāpēc spēles liktenis izšķīrās taibreikā, kurā krietni labāka bija Sevastova. Viņa uzvarēja pirmajās piecās izspēlēs, pēc tam taibreikā gūstot uzvaru ar 7:1, kas ļāva uzvarēt arī visā cīņā. Mačs ilga nedaudz vairāk par divām stundām.

Sevastova WTA rangā ieņem 22.vietu un šajā turnīrā ir izlikta ar pirmo numuru, savukārt Jakupoviča ir planētas 94.rakete.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Sevastovai iepriekšējais turnīrs bija Vimbldonas čempionāts, kur viņa cieta neveiksmi jau pirmajā kārtā, kamēr Jakupoviča piedalījās Budapeštas ITF 100 000 sērijas turnīrā, kur arī nepārvarēja pirmo kārtu, kamēr Vimbldonā viņa izstājās jau kvalifikācijā.

Pašlaik 27 gadus vecā Jakupoviča karjeras laikā izcīnījusi piecus ITF vienspēļu titulus. Savukārt WTA trofejas viņa guvusi tikai dubultspēlēs, kur izcīnījusi divus titulus augstākajā sieviešu tenisa līmenī.

Aprīļa sākumā Slovēnijas tenisiste aizkļuva līdz Bogotas WTA «International» turnīra pusfinālam, bet jūnijā tika līdz ceturtdaļfināliem Notingemas «International» un Birmingemas «Premier» sacensībās. Viņas ranga rekords ir 92. pozīcija, kurā tenisiste atradās vēl pagājušajā nedēļā.

Jakupoviča Slovēnijas izlases sastāvā 2014.gadā Federāciju kausa spēlē tikās ar Aļonu Ostapenko, ciešot zaudējumu.

Sevastova Bukarestes turnīrā spēlē trešo gadu pēc kārtas. Pirms diviem gadiem viņa finālā zaudēja rumāņu zvaigznei Simonai Halepai, kura ir šā brīža pasaules pirmā rakete, bet pērn ceturtdaļfinālā piekāpās vēl vienai vietējai tenisistei Anai Bogdanai. Savukārt Jakupovičai šī bija debija Bukarestes turnīrā.

Sevastova šosezon 34 spēlēs izcīnījusi 21 uzvaru, kamēr Jakupovičai 47 mačos ir 31 panākums, tenisistei bieži spēlējot ITF turnīros.

Otrajā kārtā Sevastova tiksies ar nīderlandieti Arantu Rusu (WTA 111.), kura pirmajā kārtā pirmdien ar 6-2, 6-4 uzvarēja kolumbieti Marianu Dukē-Marino (WTA 105.). Bukarestes «International» turnīrs norisinās uz māla seguma. Pērn tajā triumfēja mājiniece Irina Begu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu