Pasažieru vilciena satiksmi maršrutā Kijeva-Minska-Viļņa-Rīga plāno sākt septembra beigās

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Paredzēts, ka Ukrainas valsts dzelzceļa kompānijas «Ukrzaļizņicja» pasažieru vilciens Kijeva-Minska-Viļņa-Rīga sāks kursēt septembra beigās.

To otrdien žurnālistiem Ļvovā pēc Lietuvas un Ukrainas starpvaldību komisijas sēdes paziņojis Ukrainas infrastruktūras ministrs Volodimirs Omeljans.

Viņš sacījis, ka pirmais reiss plānots 28.septembrī no Kijevas. Sākumā vilciens kursēs reizi nedēļā.

Iepriekš tika ziņots, ka šis vilciens sāks kursēt augustā.

Omeljans pagājušā gada jūnijā paziņoja, ka iecerēts ar pasažieru vilciena maršrutu savienot piecas galvaspilsētas - Kijevu, Minsku, Viļņu, Rīgu un Tallinu, un ka nākotnē šo maršrutu varētu pagarināt līdz Odesai. Igaunijas valsts dzelzceļa kompānijas «Eesti Raudtee» vadītājs Eriks Laidvē šogad maijā izteicies, ka vilciena maršrutu līdz Tallinai varētu pagarināt nākamgad.

Ukrzaļizņicja" jau iepirkusi Ukrainā ražotus 28 jaunus pasažieru vagonus, kas kursēs maršrutā Kijeva-Rīga. Biļetes cena kupeju vagonā no Kijevas līdz Rīgai būs 1855 grivnas (60 eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu