Baltkrievijas tiesa piespriež neatkarīgam žurnālistam četru gadu cietumsodu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Tiesa Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā otrdien piesprieda neatkarīgam žurnālistam četru gadu cietumsodu par viņam inkriminētu uzbrukumu milicim.

38 gadus vecais žurnālists Dzmitrijs Halko 22.aprīlī tika aizturēts, kad viņš apmeklēja savu dzimteni Baltkrieviju, ierodoties tur no kaimiņvalsts Ukrainas, kur viņš bija dzīvojis kopš pagājušā gada.

Pagājušā gada beigās varas iestādes apsūdzēja viņu uzbrukumā milicim Minskā, kas noticis, kad milicija ieradās pie viņa dzīvokļa durvīm pēc kaimiņu sūdzības par skaļu mūziku.

Pēc šī incidenta Halko atstāja Baltkrieviju, bet aprīlī nolēma tur atgriezties, lai apciemotu savu dēlu, un tika aizturēts pie Ukrainas robežas.

Halko noliedz, ka būtu uzbrucis milicijas darbiniekam, un dēvē šo lietu par politiski motivētu.

Halko ir bijis ārštata žurnālists dažādos medijos, tai skaitā opozīcijas vietnē «Belarusskij Partizan» un vairākās neatkarīgās Ukrainas vietnēs. Viņš arī regulāri atspoguļojis notikumus separātistu izraisītajā bruņotajā konfliktā Austrumukrainā.

Organizācijas «Reportieri bez robežām» («Reporters Sans Frontieres») pasaules preses brīvības indeksā Baltkrievija šogad ir 155.vietā starp 180 valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu